fbpx

Kopredsednik Pokreta #1od5miliona i odbornik Martin Bežinarević bio je danas na javnom objavljivanje sudske presude kojom se proglašava krivim u postupku koji je protiv njega pokrenuo načelnik policijske stanice u Majdanpeku, Srđan Milutinović.

Milutinović je 2020. godine tužio Bežinarevića za uvredu, a nakon što je kopredsednik Pokreta #1od5miliona reagovao na vest o tome da je načelnik udario ženu usred policijske stanice.

“Za isto delo, u sličnom postupku, presuda u sporu sa zamenicom predsednika opštine bila je u moju korist. Ovo govori o tome koliko je važno podržati one koji iskreno brane svoju pravnu profesiju. Nažalost ili na sreću, mi ćemo priložiti žalbu na ovu presudu i ona će biti “problem nekog višeg suda”, izjavio je Bežinarević ispred zgrade Osnovnog suda u Majdanpeku.

On objašnjava da smatra smešnim situaciju u kojoj jedan načelnik policije, u situaciji kada jedan opozicionar brani nečije ljudsko pravo, sebe smatra uvređenim.

“Podsetiću da je prethodnik Milutinovića uhapšen zbog dilovanja droge, a da je u septembru prošle godine došlo do jezivih kršenja ljudskih prava, kada su aktivisti koji su branili planinu Starica bili prebijeni, a njihova priznanja iznuđena”, zaključno je Bežinarević i dodao:

“Ovo je podsetnik da nam je preostala velika borba za pravdu i pravednost. Nekada se dogodi da institucije zakažu, zbog brojnih faktora. Narod je jedini čiji sud je važan. Važna je i presuda suda, ali ona nema toliko autoriteta kada je donesena u toku protesta za zaštitu državnih tužiteljki i kada su brojni slučajevi ostali nerazjašnjeni – poput slučajeva Cvijan, Oliver Ivanović, Jovanjica, Savamala, afera “Koferče” i mnogi drugi… “, napomenuo je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 15, 2023