fbpx

Režim Aleksandra Vučića nastavlja obračun sa Pokretom “1 od 5 miliona”, pa su na adresu aktivista stigle još dve prijave, čime se broj, što prekršajnih što krivičnih prijava, popeo na čak 18, i sve se odnose na učešće u organizaciji protesta “1 od 5 miliona”.

Poslednje režimske “čestitke” upućene su Tei Vukadin za organizovanje neprijavljenog skupa 14. decembra 2019. godine, kao i Krsti Tomkoviću zbog paljenja baklje na protestu.

Kako saznajemo od časnih pojedinaca u policiji, lično ministar za prljave poslove Nebojša Stefanović izdao je nalog da se po hitnom postupku pripadnicima Pokreta “1 od 5 miliona” napakuje što više prijava. Iza toga stoji lična odmazda njega i njegovog šefa Vučuća, pokušaj pravnog iznurivanja naših aktivista, kao i sabotaža rada Pokreta i jasna poruka šta nas čeka ako nastavimo borbu protiv gangsterske vlasti.

Možda je svojim omiljenim metodama zastrašivanja i “kažnjavanja” SNS kartel uspeo da ućutka neke druge, ali aktiviste Pokreta “1 od 5 miliona” nikada neće uspeti. Sa svakom novom prijavom, sa svakom novom pretnjom “mračnim uličnim ćoškovima”, pretnjom otkazom našim porodicama, još više nas čine rešenim da istrajemo u borbi.

Zato poručujemo i Vučiću i njegovom Nebojši: Umesto što uzaludno arčite policiju i pravosuđe, iskoristite vreme na bolji način, na primer – spremajte sopstvenu odbranu, i pred sudovima i pred narodom. Trebaće vam uskoro.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 17, 2020