fbpx

Zeleni front Pokreta #1od5miliona danas je predao dopis predsedniku opštine Čukarica, Srđanu Kolariću, zahtevajući uvid u to šta je prvi čovek Čukarice preduzeo po pitanju zagađenja reke Topčiderke i rukavca na Adi.

Snežana Nedeljković je ispred Zelenog fronta #1od5miliona predala danas dopis adresiran na predsednika opštine Čukarica, u kome zahteva odgovor na pitanje šta je to tačno Srđan Kolarić preduzeo po pitanju zagađenja jednog od najlepših izletišta u Beogradu.

“Kolarić neće moći da kaže da nije nadležan, obzirom da je ovo ekocid počinjen na opštini čiji je predsednik.
Kao kada bi neko prosuo kacu, pa bi inspekcija reagovala odmah i sankcionisala, samo što mi sada ne znamo ko je prosuo kacu kupusa u rukavac”, rekla je Nedeljković.

Ona je istakla da je ovo još jedan korak u nizu akcija Pokreta #1od5miliona na temu zagađenja Čukaričkog rukavca, a da ovim dopisom žele da saznaju zašto se opština Čukarica svih ovih godina nije oglašavala i delala da spreči zagađenje.

“Nepodnošljiv miris koji se širi Čukaricom nije samo problem Čukaričke padine, već se ovo širi Banovim Brdom, Žarkovom i dalje. Ovo je urgentni problem i zahtevamo da se reši, a mi ćemo nastaviti sa akcijama, ali i konkretnim rešenjima za ovaj problem.”, zaključila je Snežana Nedeljković.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

April 28, 2021