fbpx

Ponovni napad da novinarku portala nova.rs Anu Lalić, ovog puta u vidi bušenja gume na automobilu, još jednom razotkriva metode mafijaškog kartela koji se predstavlja kao vlast – zastrašivanje i primitivna odmazda prema svima koji brane integritet svoje profesije.


To i ne čudi imajući u vidu da je državni vrh uzurpirao onaj koji se tokom 90-ih proslavio kao Slobin medijski inkvizitor, proglašavajući “nepodobne” medije stranim agenturama i zatvarajući ih. Danas se krije iza svojih javnih pudlica i uličnih kerova, huškajući ih i podmećući ih da završavaju njegove prljave poslove – da optužuju, hapse, pale kuće novinarima, seku im gume na automobilima, prete im.

Pokret “1 od 5 miliona” ističe da je biti novinar, a ne spiker ove ili one interesne grupe, danas hrabrost, ali je pre svega čast koja ostaje za sva vremena. Stoga pružamo punu podršku i novinarki Ani Lalić i svim drugim medijskim radnicima da istraju u onome što je jedan od temelja svakog demokratskog i civilizovanog društva – objektivno informisanje. I da čuvaju integritet svoje profesije bez obzira o kome izveštavali – o nama, trenutnoj opoziciji, ili o predstavicima režima.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 1, 2020