fbpx

Pokret „1 od 5 miliona“ upozorava javnost na novu podvalu režima Aleksandra Vučića koja se sprema u potaji, a to je da se Srpska desnica i Miša Vacić direktno uvedu u vlast u skoro 50 opština i gradova širom Srbije.

Kako saznajemo, režimski mediji dobili su nalog da ne izveštavaju o aktivnostima Srpske desnice, s ciljem da kod javnosti proizvedu uverenje da je ovaj režimski projekat propao, а da će parlament i lokalne skupštine ostati zatvoreni za ove opskurne paramilitantne kreature. U pozadini se sprema nešto drugo, a to je da se Vaciću da lokalna vlast u 48 gradova i opština širom Srbije, kao i u Pokrajini. Za to je SNS upregla svoju mašineriju kako bi Vaciću isporučila skoro 60.000 potpisa za kandidovanje izbornih listi, a potom i glasova.

U prilogu koji nam je dostavljen od sada već bivšeg člana Izbornog štaba Miše Vacića, popisani su opštine i gradovi u kojima ovaj ekstremni desničar izlazi na lokalne, ali i pokrajinske izbore, uz broj kandidata koje će imati na listama. Budući da je na lokalnim izborima potrebno 30 potpisa podrške po kandidatu sa liste, dođe se do broja od skoro 60.000 potpisa koje je Vaciću obezbedila SNS. Određeni broj glasača SNS dobio je i nalog da na lokalnim izborima glasa za Vacića, kako bi mu se obezbedio siguran ulazak u lokalne skupštine u svakom od navedenih gradova, a potom i siguran ulazak u vlast.

Isti scenario je primenjen i na izborima u Medveđi prošle godine, na kojima je Srpskoj desnici „pozajmljeno“ 6,52 posto glasova i odmah potom postala je deo vlasti.

Pokret „1 od 5 miliona“ već je upozoravao na ovaj prljavi plan vlasti – da se u skupštine i vladajuće strukture instaliraju „strašila“ naspram kojih će Vućič izgledati kao manje zlo, izmiritelj i umiveni Evropejac. Strašilo Vacić i njemu slični biće zaduženi za stalnu proizvodnju konflikata, zastrašivanja, a po potrebi i pesničenja.

Zato još jednom ponavljamo: Vacića ne treba gledati kao političku starletu kojoj se podsmevamo, bivšeg osuđenika koji je avanzovao do putnika „oslikanog voza“ ka Kosovu, već kao izuzetno opasnu manifestaciju iščašenog režima koja može da vodi samo daljoj eskalaciji sukoba u Srbiji. Ekstremistu koji repetira puške na osnivanju svojih odbora i preti političkim neistomišljenicima, ovaj režim sprema da uvede direktno u vlast u celoj Srbiji. Zato pozivamo građane da nadglasaju ovaj izopačeni plan, ali i sve demokratske snage i organizacije u društvu da im za to ne ostave brisani prostor na izborima. Jer u suprotnom, Srbija će naredne četiri godine biti eksperimentalni poligon za teror još veći no današnji.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 25, 2020