fbpx

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i nosilac jedine opozicione liste za izbore u Majdanpeku – MOŽE I DRUGAČIJE, Martin Bežinarević, podneo je danas prijavu protiv NN lica nakon što se targetiranje kandidata za odbornika ovog opozicionog saveza, Dragana Trujića, nastavilo.

Na društvenim mrežama se juče pojavio izmontirani video snimak u kome se kandidati za odbornike jedine opozicione liste u Majdanpeku „MOŽE I DRUGAČIJE“ targetiraju, a potom i izlažu brutalnim uvredama.

„Dragiša Milojković i Dragan Trujić meta su napada naprednjaka iz opštine Majdanpek, a ovo je nastavak već ustaljene prakse kojom pokušavaju da zastraše opozicione aktiviste. Targetiranje i progon neistomišljenika režima se moraju sankcionisati i ovom prilikom apelujem na istitucije da reagiju kako bi zaštitili Trujića i Milojkovića, ali i sve ostale kojima se crta meta na čelo“, saopštio je Bežinarević ispred policijske stanice u Majdanpeku.

Podsećamo da je 11. marta kum doskorašnjeg predsednika opštine Dragana Popovića, Nikola Vladić, napao Dragana Trujića u Donjem Milanovcu, a nakon što je MOŽE I DRUGAČIJE radio kampanju u tom mestu.

„Mi se nećemo uplašiti i zaštitićemo svakoga koga naprednjaci targetiraju. Više nema mesta za strah. Sada se borimo i izborićemo se. Nakon ove borbe slede sudski postupci u kojima će morati da odgovaraju svi oni koji su vršili progon nad onima koji drugačije misle”, zaključio je Bežinarević nakon što je podneo prijavu i dodao: „Naprednjaci da svoje kerove vežu na lanac“.

Grupa građana MOŽE I DRUGAČIJE zahteva hitnu reakciju institucija, a građane poziva da siledžije iz Srpske napredne stranke koje na predstojećim izborima predvodi Ivana Srbulović, 3. aprila olovkom oteraju sa opštinskih funkcija.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 20, 2022