fbpx

Ispred Pokreta #1od5miliona danas je ispred delegacije Evropskog parlamenta bila Dejana Stošić i predstavila plan i dosadašnji rad pokreta vezan za put ka fer i slobodnim izborima.

Ona je nakon pregovora istakla da je EU spremna da sasluša, podrži i pomogne da se u Srbiji održe fer i slobodni izbori ali da i opozicija ima obavezu da načini svoje korake pogotovo na kontroli izbora i vraćanja poverenje kod ljudi.

“Parlamentarci imaju želju da nam pomognu ali moramo i mi pomoći sami sebi. Ne smemo se oslanjati samo na njih već moramo i mi da budemo ti koji će se boriti da, pre svega, zaštitimo narod na dan izbora, kao i volju naroda dan nakon izbora. Ne smemo sedeti skrštenih ruku i čekati na EU kao spasitelja jer EU to nije, EU je podrška ka demokratskom I evropskom putu Srbije. Mi moramo raditi, promovisati ideje, plan, vratiti poverenje ljudi i pokazati da ne mora ovako loše, siromašno, uplašeno. Nadam se da će se ovi pregovori nastaviti i da ćemo se izboriti za sistem gde se političke opcije neće baviti time ko će bolje naći i iskoristiti rupu u sistemu već ko će bolje brinuti o svima nama”, objasnila je Stošić i dodala da je sastanak protekao vrlo konstruktivno, a samom sastanku su prisustvovale sve stranke opozicionog stola od 11 opozicionih organizacija.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 5, 2021