fbpx

Organizarorka protesta #1od5miliona Valentina Reković danas je gostujući u emisiji “Novi dan”‘ na N1 pozvala Sinišu Malog da odbrani doktorat na protestu u subotu, ako je već siguran u svoje znanje.


Predstavnica Udruženja #1od5miliona Valentina Reković danas je govorila za emisiju “Novi dan” na televiziji N1.

Studentkinja #1od5miliona i jedna od organizatorki protesta Valentina Reković govoreći za jutarnji program ,,Novi dan” istakla je da su imali poverenje u rektorku Univerziteta u Beogradu, koja je garantovala da će Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu doneti ispravnu odluku u skladu sa kodeksom 22 koji definiše povredu profesionalne etike, odnosno plagiranje.

Komentarišući izjavu Malog da bez obzira na odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu ,,on to nije uradio”, Reković je navela da, pošto se Srpska napredna stranka i njeni funkcioneri stalno šale sa ovim narodom, i ona mora da se našali, pa tako u ime udruženja poziva Malog da dođe na protest u subotu i odbrani svoj doktorat ispred profesora koji dolaze na proteste #1od5miliona, naravno ako je toliko siguran u svoje znanje.

,,Siniša Mali je ukrao tuđe znanje i mi od lopova ne možemo očekivati da podnese ostavku, kao što ne možemo očekivati od Vlade koja je postavila tog lopova da određuje budžet Republike Srbije, da će mu dati ostavku”, odgovorila je Reković na pitanje da li sada očekuje od Malog da će podneti ostavku. Dodala je da ,,Malog mogu da smene samo građani na ulici”.

Reković je rekla da mentor i članovi komisije takođe treba da odgovaraju zbog ukaljanog ugleda i časti Univerziteta u Beogradu. Najavila je formiranje komisije koja će se baviti sumnjivo stečenim diplomama državnih funkcionera.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 22, 2019