fbpx

Suđenje protiv kopredsednika Pokreta i odbornika SO Majdanpek Martina Bežinarevića, a po tužbi načelnika majdanpečke policijske stanice Srđana Milutinovića, nastavlja se i posle dve godine, a novo ročište zakazano je za 14. decembar.

Podsetimo, Bežinarević je 2020. godine reagovao na navode objavljene u medijima da je načelnik policije Milutinović usred policijske stanice fizički napao jednu Majdanpečanku. Povodom te vesti, Bežinarević je javno istupio tražeći da se utvrdi odgovornost, a načelnik policije uzvratio je tužbom, te je kopredsednika Pokreta #1od5miliona tužio za “uvredu”. Ovaj sudski proces traje već dve godine, a u međuvremenu je ista ova policijska stanica ponovo dospela u centar skandala – zbog hapšenja ekoloških aktivista i, prema navodima, njihovog podvrgavanja fizičkoj torturi.

“Ja sam, kao što bi svako to trebalo da uradio, stao u zaštitu ljudskog prava jedne osobe. Nebitno je ko je u pitanju. Prethodnih meseci se pokazalo da je u Majdanpeku neophodno stati u odbranu osnovnih ljudskih prava i to upravo unutar policijske stanice čiji je načelnik Srđan Milutinović”, naveo je Bežinarević.

On je pozvao sve zainteresovane građane da prisustvuju suđenju 14. decembra u 10 časova u osnovnom sudu u Majdanpeku.

“Sama funkcija načelnika policije je dovoljna da vrši određeni uticaj, makar i indirektni. Ja verujem da će sud dati sve od sebe da ostane nepristrasan, ali isto tako znam da i građani moraju da budu informisani o ovom slučaju i da na taj način daju podršku pravdi i pravednosti”, zaključio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 9, 2022