fbpx

Konferencija za medije udruženja #1od5miliona održana je danas u 14 časova ispred zgrade Vlade, a na konferenciji je saopšteno da će organizatori protesta #1od5miliona prestati da prijavljuju proteste MUP-u ukoliko u naredna 3 dana ne bude saopšteno ko je napadač.


Na konferenciji za medije povodom sinoćnog incidenta nakon 52. protesta #1od5miliona u kome je nepoznato lice davilo jednog od organizatora protesta #1od5miliona Srđana Markovića obratili su se studenti iz Udruženja #1od5miliona Valentina Reković i Srđan Marković.

Reković je objasnila da su građani na ulici i protestuju već godinu dana, a da su košulje i dalje krvave.

Foto: Udruženje #1od5miliona

“Kao što vam je poznato ruta je juče bila promenjena zato što su građani i članovi pokreta Dveri blokirali tri ulaza u RTS. Mi smo otišli tamo da ih pozovemo da nam se pridruže kako bi zajedno demonstrirali protiv ove vlasti, a ne pravili odvojene proteste. Drago nam je da su pokazali da su i oni #1od5miliona.”, rekla je Reković.

Ona je navela da je nakon sinoćnog protesta napadnut i davljen jedan od organizatora protesta te postavila pitanje da li sada ostali organizatori mogu slobodno da se šetaju ulicama, a da ih neko ne napadne ili davi.

Marković je rekao da od početka protesta organizatore prate i uhode, a da se nikada nisu predstavili ili identifikovali.

Foto: Udruženje #1od5miliona

On je naveo da vlast, a posebno predsednik Aleksandar Vučić, crta mete organizatorima protesta i da je njega u više navrata spomenuoimenom i prezimenom i targetirao kao “studenta u kratkim gaćama”.

“Da građani nisu prišli da mi pomognu, a za njima i policija u civilu ja verujem da bih vrlo brzo ostao bez daha i onesvestio se.”, rekao je Marković

On je takođe ispričao da je lice koje ga je sinoć napalo isto lice koja ga je pre par subota napalo na Starom železničkom mostu i pokušalo da mu izbije telefon iz ruke, lice je i tada bilo privedeno i nije posedovalo ličnu kartu.

“Očekujemo od policije da u naredna tri dana izađe sa saopštenjem o tome ko su ova lica, ukoliko to ne urade mi ćemo prestati da prijavljujemo proteste policiji, a za to će direktno biti odgovorni Aleksandar Vučić, Nebojša Stefanović i svi ostali koji ne rade svoj posao”, rekao je Marković.

On je potom pozvao policiju da u skorijem roku reaguje te na protest dolazi uniformisana ili sa jasnim obeležijima kako bi lakše razlikovali provokatorei batinaše od pripadnika javnog reda i mira i da ukoliko se to ne desi više ništa neće biti isto na protestima.

“Može se desiti da ukoliko više ne budemo na ulicama bude razbijena još jedna glava ili da neko i pogine, te pozivamo sve građane da nam se pridruže u subotu na protestu!”, rekao je Marković i dodao da je iz razgovora sa policijom u Policijskoj Stanici Savski Venac zaključio da to lice nije tamo privedeno .

Marković je izjavio, da je podnesena prijava policiji i da očekuje reakciju tužilaštva.

Ukoliko imate nekih informacija o licima koja su napala Srđana Markovića molimo vas da nas kontaktirate putem email adrese [email protected]


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 1, 2019