fbpx

Pravnici za ono što je potpisano u Vašingtonu kažu da nije Sporazum, jer nisu dokument potpisale dve strane, već jedna, pa se radi o tzv. “pismenoj.”

Pismena ili Sporazum, diplomatski nije važno, jer je namera jasno vidljiva, kako građanima Srbije, tako i međunarodnoj zajednici.

Tačka koja podrazumeva premeštanje naše ambasade u Jerusalim je ona na koju je Tramp najponosniji – ona koja mu donosi dodatne poene za predstojeće izbore – a sa kojom Vučić nije bio upoznat do momenta sedanja za dodatni sto, do “momenta-krivca” za poniženja Srbije.


Jerusalim je proglašen glavnim gradom Izraela tek kada je Tramp došao na vlast, pa je kampanja u to ime nastavljena i 2020. godine.

Aleksandar Vučić je ponizio Srbiju, preko noći postao je hit na internetu kao prvi predsednik u istoriji sveta koji do momenta potpisivanja nije znao šta potpisuje.


Tragedija u tome je što su Srbiju u tom trenutku gledali kroz Aleksandra Vučića, pa smo tako poniženi i svi mi.

A mi smo uradili šta?

Aleksandar Vučić je u Srbiji posle hoklice, hemijske i ključeva dočekan sa masom nezadovoljnih ljudi, koji su iskreno i sa pravom ljuti na predsednika koji nije znao ni šta potpisuje, koji je napravio prvi korak ka priznanju Kosova i koji je odbacio Rezoluciju 1244.

Svi ti nezadovoljni ljudi udružili su se u ismevanju predsednika, svi zajedno – na internetu.

Zamislite da je svaki pojedinac koji napravio smešan mim pozvao svoje prijatelje na ulicu, taj dan bi nas bilo bar 100 000.
Tada se svet možda ne bi smejao i nama, već samo Vučiću.

Ovom prilikom saopštavam i vama, ali i sebi:
Nije nas taj dan bilo stotine hiljada na ulici da kažemo šta mislimo o Vučiću i Sporazumu, i zato danas pokušavaju da nam zamažu oči kako taj papir ne znači ništa.
Odgovaram teško, ipak je to Donald Tramp.

Tramp, dok se bavio biznisom, sagradio je čitav golf teren koji nosi naziv po njemu, ne kada ga koristi ga za golf, već za sklapanje višemilionskih ugovora.
Dok udara lopticu, na travi, pod vedrim nebom.

Nama i dalje preostaje da mislimo da papir ne znači ništa, da se smejemo hoklici i Vučiću, kad već na ulicu nećemo.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 9, 2020