fbpx

Udruženje #1od5miliona smatra osvetu Siniše Malog sprovedenu sakaćenjem budžeta Univerziteta u Beogradu za narednu godinu za 525 miliona dinara, kukavičkim očajničkim i lopovskim potezom.


Ministar finansija Siniša Mali zloupotrebio je službeni položaj prilikom kreiranja budžeta za 2020. godinu umanjivši sredstva Univerzitetu u Beogradu za 525 miliona dinara.

U toku jučerašnjeg dana Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu proglasio je doktorsku disertaciju Malog za plagijat i tom prilikom zatražio od Senata poništenje diplome i dodataka diploma.

Udruženje #1od5miliona smatra ovo kukavičkim potezom i pritiskom Malog na Univerzitet u Beogradu. Postavljamo pitanje da li ovo možemo smatrati opomenom za rektorku i Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, da pripaze u budućnosti i da se ni u kom slučaju ne bave diplomom guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, ali i ostalih kadrova Srpske napredne stranke.

Budžet sastavlja lopov koji je ukrao tuđe znanje. Mi smo vratili ugled Univerzitetu, a Siniša Mali pokušava pritiskom koji je trajao šest godina da ukalja ugled Univerziteta.

Ovo je jasan pokazatelj da profesori moraju da se uhvate ruku pod ruku i čuvaju ugled Univerziteta, koji smo juče oslobodili.

Napominjemo da će Udruženje #1od5miliona raditi na tome da se formira Komisija nezavisna od svih institucija kako bi ispitala sve sumnjive diplome i doktorate, bili oni u vlasti ili opoziciji.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 22, 2019