fbpx

Povodom problema na koji je naišla Demokratska stranka, koja je imala značajnu ulogu u protestima devedesetih, kroz koje smo vaspitavani i zahvaljujući kojim smo dobili hrabrosti da izađemo i organizujemo proteste evo već godinu dana, osećamo dužnost, ali i odgovornost da se oglasimo.


Problem na koji je naišla Demokrastka omladina utiče na percipiranje politike u Srbiji u današnje vreme kada je u vazduhu krilatica “svi su isti” i pomaže Aleksandru Vučiću da skuplja poene time što se građani odvajaju i distanciraju od opozicionih stranaka, a samim tim i od zajedničkog cilja koji smo postavili kroz Sporazum sa narodom, a to je ujedinjenje opozicije i zajedničko delanje.

Ne želimo da dolivamo ulje na vatru, i da se mešamo u unutrastranačke probleme koji su završili na RTS-u, ali i na naslovnicama tabloida, ali sa druge strane želimo da pružimo ruku za hrabrost Omladini jedne stranke da se suprotstavi rukovodstvu.

Šta je omladina neke stranke ako se ne bori za svoje stavove i ako se ne pobuni jer smatra da je oštećena i zbog toga ne napravi problem toj stranci, a šta je rukovodstvo te stranke ako ne može kroz dijalog da reši taj problem?

Demokrtaska omladina u prvim mesecima doprinela je bezbednosti građana na protestima, dok se zvanično nije osnovalo Udruženje #1od5miliona, ali isto tako kao deo opozicije doprinosi protestima dan danas.

Kroz zajedničko delovanje upoznali smo sjajne mlade ljude koji su spremni da menjaju ovaj izvitopereni sistem, što je i cilj organizacije #1od5miliona, dok smo sa druge strane isto tako upoznali i članove Predsedništva Demokratske stranke i znamo da su spremni da kroz dijalog reše sve probleme koji nastaju.

U nadi da će problem koji je nastao prošle subote 30.11. biti prevaziđen do 07.12. kada će biti održan prvi protest u drugoj godini pobune u Beogradu, podsećamo obe strane, ali i sve druge političke organizacije, da se sete demokratskih vrednosti i prvobitnog zajedničkog cilja, za koji se svi borimo.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 4, 2019