fbpx

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević, juče je u večernjim časovima dobio poziv za tri današnja suđenja.

Sva tri suđenja se vode pred prekršajnim sudom u Majdanpeku, a jedan od njih vezan je za upad aktivista #1od5miliona u zgradu Republičke izborne komisije na dan referenduma ove godine.

“Sva tri suđenja vezana su za političko delovanje. Upad u zgradu RIKa, legitimisanje prilikom odlaska na protest i izveštaj nakon izbora – iako novac iz opštine Majdanpek za lokalne izbore nismo dobili”, objasnio je Bežinarević.

On će danas na suđenju tražiti odlaganje sva tri postupka obzirom da je poziv za ista dobio veče pred.

“Skandalozno mi je da poziv za suđenje dobijem veče pred održavanje samog suđenja. Mi smo se jedini u samoj noći referenduma okupili i reagovali na krađu. Meni je svako suđenje svojevrsni bedž i podsetnik da smo prst u oku vladajućoj postavi”, poručio je Bežinarević.

Podsećamo da je suđenje između Bežinarevića i načelnika policijske stanice u Majdanpeku zakazano za sutra, a da je u toku i postupak između njega i zamnice predsednika opštine Majdanpek.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 13, 2022