fbpx

54. protest #1od5miliona u Beogradu upravo se završio, a građani su pokucali na vrata Tužilaštva u Nemanjinoj ulici kako bi i tu instituciju probudili.


Okupljenim se obratio Savo Manojlović predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti zajedno sa studentom iz Udruženja #1od5milioma Miodragom Simovićem. 

Foto: Udruženje #1od5miliona

Manojlović je citirao majku Aleksandra Obradovića: “Najteže mi je bilo kada sam gledala svoje dete kroz zatvorske rešetke”. “Znam da svako od vas zna šta su roditeljske brige, a to znaju i ovi studenti. Svakome od njih roditelji brinu. Znam da je sistem u kome se stvaraju roditeljske suze i bore bolestan sistem i obećavam da ćemo promeniti taj sistem.”. rekao je on.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Manojlović je kazao da se niko neće svetiti ali da će odgovorni morati da plate za sve roditeljske suze.

“Čoveku koji je u Srbiji probudio nadu, Srbija duguje slobodu!” rekao je on.

On je dodao da su peticiju za Aleksandra Obradovića sakupljali i studenti koji su zajedno sa građanima odneli i pobedu u Rektoratu.

“Aleksandru Puškić sam upoznao zahvaljujući peticiju. Bez obzira na njenu operaciju u njenim grudima kuca ogromno srce”, rekao je Manojlović.

Dalje navodi da će 30 hiljada potpisa predati u ponedeljak Zagorki Dolovac.

“30 hiljada ljudi traži pravdu za suze majke Aleksandra Obradovića! Ovo je Srbija solidarnosti, Srbija pravde i slobode!”, rekao je on.

Manojlović kaže da razume želju međunarodnih predstavnika da opozicija izađe na izbore ali je naglasio da građani neće trpeti ono što ni EU predstavnici ne trpe u svojoj kući.

On je citirao i francuskog Zolu: “Ovo je prava istina predsedniče i ništa je neće zaustaviti!”

Simović je naglasio da je Srbija pod okupacijom i da se građani bore da je oslobode. “Jedan lopovluk u Vladi je otkriven.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Jedan kriminalac u Vladi je otkriven ali samo jedan od!” rekao je on.

On je postavio pitanje kako građani posle toga mogu da znaju da li su i ostali ministri lopovi?! “I dalje ne znamo ko je davio Srđana Markovića”, naglasio je on.

Simović dodaje da je dužnost građana da se bore za svoju slobodu i rekao da to i radi i Aleksandar Obradović. “Moramo se boriti za slobodu svakog čoveka. Dokle god i jedan čovek nije slobodan, niko nije slobodan!” naglasio je on.

Protestna kolona se potom uputila ka Trgu Republike odakle je preko Terazija stgla do Londona i spustila se u Nemanjinu ulicu gde se i nalazi zgrada Suda. I ove subote protest nije bio prijavljen stoga su ponovo ulice blokirali građani sa studentima.

Ispred zgrade Suda građanima se ponovo obratio Simović koji je pozvao građane da probude i tu instituciju kucanjem na vrata ali i pomenuo sve one koji su potpisivali peticiju za Aleksandra Obradovića kao i one koji su te potpise prikupljali.

Simović je najavio kao govornika Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac nakon čega je posle minuta ćutnje rekao da je to sve što je ona i uradila kao Javni tužilac.

Nakon šetnje, preko telefona, uključio se i Aleksandar Obradović koji je razgovarao sa građanima.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 14, 2019