fbpx

Pokret #1od5miliona ovom prilikom želi svim građanima Srbije srećnu Novu godinu koja je krenula ostavkom predsednika opštine Majdanpek Dragana Popovića.


Popović je ostavku dao nakon skoro dve godine pritisaka i rada pokreta #1od5miliona u Majdanpeku, a njegova ostavka je bila jedan od ključnih zahteva.

Ovo je svojevrsni dokaz da je zaista moguće promeniti stvari i pokazati da može i drugačije radom, iskrenom borbom i novim licima na političkoj sceni.

Prošlu godinu smo obeležili jakim radom u Majdanpeku. Blokadom magistralnog puta i opštine Majdanpek jasno smo pokazali da je ključna stvar za promenu sistema oslobađanje naroda straha.

Nakon svih ovih blokada, niti jedan građanin, bio on član pokreta ili ne, nije snosio nikakve posledice i odbranili smo svakoga ko je zajedno sa nama učestvovao mesecima na realizaciji blokada i protesta u Majdanpeku.

Javnosti smo prezentovali sve malverzacije čelnika opštine Majdanpek, Dragana Popovića i Elvire Toskić Jovanović nakon čega je i usledila ostavka Popovića koji je po nezvaničnim informacijama ostavku dao prisiljen nakon što su malverzacije sa određenim projektima koje je radila opština Majdanpek, završile u Višem javnom tužilaštvu.

Radom u Majdanpeku smo dokazali da tamo više ne živi 14 hiljada građana, već da se taj broj poslednjih godina smanjio na oko pet hiljada ljudi.

Kopredsednik pokreta #1od5miliona Martin Bežinarević je preuzeo na sebe rad u istočnoj Srbiji i poslednjih godinu dana se borio kako bi pokazao da upravo najbogatiji grad u Srbiji, onaj koji leži na rudama zlata, iz koga su mnogi ljudi i politički neistomišljenici proterani, upravo taj na kome moramo pokazati primer da je moguće pobediti i raditi.

Naš cilj bio je ostavka predsednika opštine Majdanpek koji smo ostvarili, ali i raspisivanje vanrednih izbora i smanjenje broja biračkih mesta u skladu sa brojem građana.

Ovim smo napravili ogroman korak za sve građane Srbije. 

Uspeh je zagarantovan isključivo iskrenom borbom i novim licima. 


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 3, 2022