fbpx

Jedina opoziciona lista u Majdanpeku, MOŽE I DRUGAČIJE, organizovala je danas završni skup u kampanji za lokalne izbore u centru grada.


Nosilac liste MOŽE I DRUGAČIJE i kopredsednik pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević, obratio se okupljenim građanima i pozvao ih da na predstojećim lokalnim izborima u Opštini Majdanpek glasaju za broj 3.


„Mi smo napravili ogromne promene na političkoj sceni u Majdanpeku koja se nije menjala poslednjih 30 godina. Ideja iza MOŽE I DRUGAČIJE jeste da na svaki problem pokažemo i realno rešenje, ali i da promenimo politiku kao takvu“, rekao je Bežinarević i dodao „da se poštuje čovek, dostojanstvo, zakoni Republike Srbije, da se poštuje i ceni radnik, a ne da se tretira kao jeftina radna snaga“.


On je naglasio da nije cilj zatvoriti rudnik u Majdanpeku već da kineska kompanija ZiJin mora da poštuje zakone Republike Srbije, da poštuje radnike i njihova prava i da mora da se stane na put trovanju vazduha, vode i zemljišta.


„Hoću da kandidati sa liste za odbornike MOŽE I DRUGAČIJE upamte samo jedno. Pravi predstavnik naroda ima obavezu da, kada je to potrebno, napusti skupštinsku salu i govornicu zameni ulicom. Pravi predstavnik naroda mora da bude uz svoje sugrađane. To je ono što smo radili, to je ono što ćemo nastaviti da radimo i to je ono što nas čini jedinom i pravom opozicijom u Majdanpeku!“ naglasio je Bežinarević.


Bežinarević se za kraj zahvalio i predstavnicima Vlaške stranke MOST i kandidatu za gradonačelnika Bora Mikiju Janoševiću koji su svojim prisustvom još jednom podržali listu MOŽE I DRUGAČIJE.


Snežana Todorović, kandidatkinja za odbornicu liste MOŽE I DRUGAČIJE rekla je da je Majdanpek postao kolonija, a da Majdanpečane niko nije ni pitao da li pristaju na sraman ugovor između Srbije u Kine.


“Ja čvrsto verujem da Majdanpek i Majdanpečani mogu i drugačije. Bili u selu ili u gradu, imamo Ustavno pravo da zivimo zdravo.”, rekla je Todorović.


Ona je kazala da je njena borba uvek bila opoziciona i da smatra da govori umesto sugrađana čije je pravo na izbor oduzeto onog trenutka kada su naprednjaci prodali rudnik u Majdanpeku kineskoj kompaniji ZiJin.


Podršku jedinoj opozicionoj listi u Majdanpeku dali su pokret 1 od 5 miliona, nekadašnji premijer – Zoran Živković, Nova stranka, koalicija Ajmo Ljudi, kandidat za gradonačelnika Bora ispred Vlaške stranke MOST – Miki Janošević, aktivista i predsednik pokreta Ćale ovo je za tebe – Petar Đurić.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 30, 2022