fbpx

Da je oslobađanje od straha narodu jedna od ključnih formula za promenu sistema pokazali smo na primeru Majdanpeka više puta, a obrnuto oslobađanju straha kod građana počeo je da se javlja strah kod lokalnih “aga”.Nakon više godina vlasti Dragana Popovića i Elvire Toskić Jovanović u Majdanpeku, centrala naprednjaka je, izgleda, izgubila poverenje u ovaj tim.


U razgovoru sa sugrađaninom koji želi da ostane anoniman, imao sam prilike da saznam detalje o tome šta se dešava u, ne tako skladnom, timu Popovića i Jovanovićke u najvažnijem kabinetu Majdanpeka.


Nakon protesta i blokade opštine i magistralnog puta u Majdanpeku, izgleda da su naprednjaci pustili sadašnjeg predsednika opštine i njegovu zamenicu niz vodu, pa kruže priče o kandidaturi dva nova lica koja su trenutno odbornici u skupštini grada.

Kako mi je objasnio sugrađanin, Popović je izgubio popularnost i podršku Majdanpečana pokazivanjem nesposobnosti da reši probleme unutar opštine, pa će njega kao kandidata zameniti dosadašnji predsednik skupštine opštine Nikola Naumović, ili, pak, njegov kolega, odbornik Saša Janošević.

Više je nego uočljivo da je za Popovićem i Jovanovićkom puštena voda, obzirom da su određeni zahtevi za sufinansiranje projekata opštine odbijeni, a da je šef naprednjaka odbio da obiđe i Majdanpek prilikom vakcinacije u Rudnoj glavi udaljenoj svega par desetina kilometara.
Puštanje trenutnog establišmenta opštine Majdanpek niz vodu od strane njihovih šefova i pokušaj podvale nekih “novih lica” kao alternativa, jasan je podatak da podrška koju pokušavaju da fingiraju nije realna.

Sve ovo nateralo je Elviru Toskić Jovanović da sama krene u kampanju “od vrata do vrata”, u pokušaju da sebi podigne popularnost kako bi svoj ego, željan ovog puta predsedničke fotelje, uspokojila.

Upravo ta ideja Jovanovićeve da preuzme vodeću poziciju dovela je do raskola sa njenim šefom Draganom Popovićem.

Afere i prašina koja se za ovim parom podigla dovoljna je da nadvije ceo kop rudnika, a spominju se i razne prijave, fascikle, projekti, evri i dinari, neprocesuirani predmeti…

Mi ćemo i njima i svima pokazati da može i drugačije, i to ćemo uraditi upravo iskrenim radom i planom za opštinu Majdanpek, a siguran sam da građani više neće padati na podvale naprednjaka u vidu Naumovića ili Janoševića, uzevši u obzir da te podvale dolaze upravo iz glave anigmatičnog gospodina Popovića.

Majdanpek može i mora i drugačije, a ove informacije samo su dokaz da smo svojim radom i poverenjem koje smo stekli kod građana zapravo uzburkali i zatalasali naprednjacima vodu više nego što smo i mislili.

Oni sada polako napuštaju brod, a pacove koji odlaze pokušavaju da zamene drugi.
Majdanpek više neće imati pacove na čelu opštine i to je ono što će naš grad vratiti na kraju upravo nama.

Autor teksta: Martin Bežinarević, kopredsednik pokreta #1od5miliona


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

June 14, 2021