fbpx

Pokret #1od5miliona ovim putem pruža podršku građanima u Crnoj Gori koji su na ulici kako bi sačuvali svoju tradiciju i viševekovne svetinje.


1 od 5 miliona podržava borbu protiv svakog sistema i pojedinca čiji je jasan cilj napad na integritet naroda.

Osuđujemo zloupotrebu građanskih protesta protiv novog zakona o veroispovesti u Crnoj Gori od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, najavivši svoj dolazak u Crnu Goru, pokušao da zloupotrebi situaciju i građane koji se bore za svoja prava zarad jeftinih političkih poena i sebičnih ambicija.

Protesti u Crnoj Gori meta su identičnih režimskih metoda pokušaja gušenja, kao i protesti #1od5miliona u Srbiji-teške cenzure od strane kontrolisanih medija, prljave propagande, zataškavanja i umanjivanja stvarnog broja ljudi na ulicama, ali i zastrašivanja građana koji protestuju.

Identična matrica režimske propagandne mašinerije primenjena na demonstrantima u Crnoj Gori, kao i nad demonstrantima u Srbiji, potvrđuje da su takve kampanje orkestrirane iz istog centra i vođene istom palicom.

Pokret #1od5miliona će uvek, bez kompromisa, osuditi svako nasilje nad neistomišljenicima, pa tako osuđuje i primenu sile nad građanima koji drugačije misle i protestuju širom Crne Gore. Uvek ćemo podržati ujedinjenje građana i različitih političkih opcija koje za cilj imaju odbranu ljudskih i demokratskih vrednosti.

Mi smo uvek uz naš narod i uvek ćemo biti, i kada slavimo pobedu, ali i kada treba da izdejstvujemo novu, i uvek smo otvoreni za saradnju.

Građani Srbije već su više puta izlazili na ulice u znak podrške svojim saborcima u Crnoj Gori i time pokazali da su narodi Balkana solidarni i da u zajedništvu mogu da dovedu do velikih promena.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Pokret #1od5miliona bilo je na svakom protestu podrške u Beogradu i na taj način smo pokazali svoju solidarnost sa ljudima na ulicama Crne Gore.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 4, 2020