fbpx

Danas je u Beogradu održan 55. protest, a građanima okupljenim na Platou ispred Filozofskog fakulteta obratili su se uzbunjivač i heroj Aleksandar Obradović i studentkinja iz Udruženja #1od5miliona Valentina Reković.


Građanima se na početku protestnog skupa obratila studentkinja Valentina Reković najavljujući Aleksandra Obradovića.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Rekovićeva je podsetila da je Aleksandar 20 dana bio u pritvoru bez znanja javnosti, jer Srbija nije smela da čuje da je otac ministra Nebojše Stefanovića umešan u ilegalnu trgovinu oružjem.

Foto: Udruženje #1od5miliona

On je običan čovek koji nije imao izgovore da se bori za istinu. On je samo jedan od nas. Ovo je druga velika pobeda! Oslobođen je Rektorat, oslobođen je i čovek koji će vam se sada obratiti , rekla je Rekovićeva.

Obradović se u toku svog obraćanja zahvalio građanima na podršci i na 30 000 potpisa, kao i Udruženju #1od5miliona na ukazanoj prilici da se tim istim građanima obrati.

,,Istina se ne može sakriti. Pre ili kasnije ona pronađe svoj put i pobeđuje”, poručio je on.

Nakon njegovog obraćanja Rekovićeva je pozvala u protestnu šetnju do Predsedništva i poručila da će na šetalici biti hrabri ljudi iz Valjeva”.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Kolona se kretala preko Trga republike, Svetogorskom ulicom do zgrade Radio Televizije Srbije, zatim je ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana stigla do Predsedništva, gde se građanima ponovo obratila Rekovićeva.

Naglasila je da, pošto se predsednik Aleksandar Vučić u “poslednje vreme pravi da ništa ne zna, ne vidi i ne čuje, nismo došli praznih ruku”.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Naime, organizatori protesta #1od5miliona doneli su tri džaka sa papirima. U jednom su papiri koji objašnjavaju koja je to firma ,,GIM” i kako je njegov ministar Nebojša Stefanović iskoristio svoj položaj i omogućio svom ocu da se obogati. U drugom džaku su afere poput rušenja u Savamali, kakve to plantaže u Jovanjici posećuje Babić u slobodno vreme, ali i dokaze da je ministar finansija plagirao doktorski rad. Treći džak je paralela sa džakom koji je predsednik pokazao građanima kada je došao na vlast. Taj džak je predstavljao pokradene glasove na izborima.

Foto: udruženje #1od5miliona

Evo, i da mu obećamo da ćemo mu poslati šetalicu Sloboda za Aleksandra pošto će i njemu uskoro biti potrebna!”, poručila je Reković.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 21, 2019