fbpx

Pokret #1od5miliona pita Trifunovića, Živkovića i Macuru da li će cena obaranja izbornog cenzusa sa 5% na 3% biti cena njihovog potpisa i obećanja datom narodu ili su već zaboravili na poverenje koje im je povereno?


Izgleda da je Deda Mraz Sergeju Trifunoviću, Zoranu Živkoviću i Tatjani Macuri doneo novogodišnji poklon u vidu smanjenja izbornog cenzusa na 3%. Podsećamo potpisnike Sporazuma sa narodom, u koje spadaju i Pokret slobodnih građana, Nova stranka i Stranka moderne Srbije, da smanjenjem izbornog cenzusa neće pobediti Aleksandra Vučića, već će uništiti zajedništvo i jedinstvo koje su građani na ulici gradili više od godinu dana.

Ove tri stranke još uvek nisu proglasile bojkot izbora i time se poigrali sa poverenjem koje su im poverili građani na ulici.

Narodu je potrebna ujedinjena opozicija koja može da pokaže da je istrajna u svojim odlukama i da poštuje najvažniji dokument protesta #1od5miliona koji su potpisali još 6. februara prošle godine.

U suprotnom, igraju se poverenjem građana.

Da li je zaista dovoljno smanjiti izborni cenzus na 3% i da li to znači da će se i mesta u Narodnoj skupštini smanjiti na 200 ili 150 poslanika?

Volja naroda na ulici jeste istrajnost u borbi koju smo svi zajedno započeli, a ovaj mali znak milosti od Aleksandra Vučića jeste zamka u koju, zarad svih nas, ne smemo upasti.

Zato se vidimo večeras u 18 časova, na Platou ispred Filozofskog fakulteta.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 11, 2020