fbpx

Poštovana Upravo kineske kompanije Zijin,
Ispred Pokreta “1 od 5 miliona” čestitam vam kinesku Novu godinu!

Za razliku od vas koji ste našim građanima za Novu godinu “poklonili” kratak dah, bolna pluća i još više respiratornih oboljenja, ja vam uz čestitku postavljam pitanja.

Uzgred, to sam probao da uradim danas i lično, u vašoj centrali u Boru, ali mi je vaše obezbeđenje saopštilo da vi imate slobodan dan uoči dočeka kineske nove godine. To me je moram priznati iznenadilo, jer znam da srpski radnici nemaju taj luksuz, već su bili naterani da rade na svako novogodišnje veče do sada, kako bi vama omogućili istorijski profit.

Čestitam vam na tom rekordnom profitu u našim rudnicima, ali uz čestitke evo i pitanja na poklon:

Koliki procenat od tog profita ste uplatili Majdanpeku i Boru na ime takse za eksploataciju rude i ekološke takse?

Šta vam je tačno Aleksandar Vučić spakovao u prednovogodišnje paketiće kada vam je poklanjao naše gradove? Koliko stanova naših rudara, koliko objekata, koliko njiva i ulica u Majdanpeku i Boru?

Da li vam je za cenu od 350 miliona dolara “poklonio” i pravo da trujete naš vazduh, našu vodu, naše ljude? I šta ste mu obećali zauzvrat?

Dok čekam odgovore na pitanja, najiskrenije vam želim dobro zdravlje, ali što dalje od naše zemlje. Ako ste kupili rudnike, niste kupili i pravo da zagađujete naše gradove i trujete naše ljude. Tu vas je Aleksandar Vučić ipak malo prevario. Jer ne pita se on.

A kada se oporavite od novogodišnjeg slavlja, preporučujem vam da pod hitno zavirite u Deklaraciju o ljudskim pravima, da naučite kako da se ophodite prema zaposlenima, a ne da ih maltretirate pretnjama i zabranama kretanja. Usput naučite i šta znači uništavati vodu, zemlju, vazduh – to je ubijanje ljudi. Ukoliko nemate materijal za učenje, ne brinite: dostaviće vam ga Odbor Pokreta “1 od 5 miliona” u Majdanpeku. U to budite sigurni.

Srdačno,
Martin Bežinarević

Pokret #1od5miliona


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

February 11, 2021