fbpx

“Ministartsvo finansija je umrlo pre godinu dana – onog dana kada je i zvanično dokazano da ga vodi jedan lopov Siniša Mali, a koji, uprkos tome, i dalje rukovodi narodnim parama”, rekao je Martin Bežinarević, predstavnik Pokreta “1 od 5 miliona” danas ispred Ministarstva finansija, i tim povodom zapalio sveću simbolično odavši pomen “Ministarstvu ubijenom lopovskom rukom Siniše Malog”.


Bežinarević je poručio da “dokle god je jedan dokazani lopov ministar finansija, novac se neće ulagati u stvari koje su neophodne, kao što je zdravstvo, već će odlaziti u džepove naprednjaka i njihovih partnera, na besmislene projekte, raznorazne spomenike od 23 metra i najavljene 44 fontane”. Zbog toga, zbog lopova na čelu državne kase, naveo je Bežinarević, Srbija je goloruka dočekala koronu.

“Iako ste vi pričali kako ima svega, nije bilo svega. Mnoge porodice ostale su bez oca, majke, sestre, brata, sina… Njihova krv je na vašim rukama. Zbog vaše nesposobnosti i lopovluka”, poručio je on.

Bežinarević je pozvao Sinišu Malog da sledeći put kada nude izmišljao kako je Srbija “ekonomski tigar” ili “lokomotiva napretka”, pogleda redove koji se samo nižu ispred kancelarija Biroa za nezaposlene.

“Pogledajte redove ispred Biroa za nezaposlene ili neku baku koja je jutros u supermarketu brojala sitniš da bi kupila hleb. E, to je odlika vaše vlasti i vaše nesposobnosti”, zaključio je on.

Bežinarević je takođe za Sinišu Malog spremio jedan poklon, koji nije hteo lično da mu uruči zbog brige da će ga “lopov odžepariti”, te je iz bezbednosnih razloga poklon ostavio na pisarnici Ministarstva. Kako je objasnio, u pitanju je “skripta” u kojoj su pobrojane afere Siniše Malog i koju ministar može da koristi kao štivo za pripremu svog autentičnog doktorata.

“Iz ove skripte da učiš i da napišeš doktorat, ovo ne možeš da plagiraš jer je ovo tvojih ruku delo i bože zdravlja naći će ti se na optužnici jednog dana”, poručio je Bežinarević Malom.

“Skriptu predajemo na pisarnici, jer znate šta – on je dokazani lopov, a ja da mu prilazim i dozvolim da me odžepari, to već ne može. Dosta on i njemu slični džepare sve građane Srbije”, zaključio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 23, 2020