fbpx

Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu je odgovorilo na zahtev za pristup informaciji od javnog značaja koju je podneo odbornik SO Majdanpek i kopredsednik Pokreta #1od5miliona Martin Bežinarević i potvrdilo da se protiv aktuelnog predsednika opštine Majdanpek Dragana Popovića zaista vodi krivični postupak.

“Nakon što se na Konstitutivnoj sednici opštine Majdanpek javila sumnja da je Dragan Popović pod krivičnim postupkom hteli smo prvo zvanično da potvrdimo to, sada zahtevamo od Popovića da pod moralnom odgovornošću podnese ostavku dok je u toku krivični postupak”, rekao je Bežinarević.

Protiv Dragana Popovića se vodi krivični postupak 93/13 u osnovnom sudu u Majdanpeku još od 2013 godine, a Popović se na mnogim suđenjima nije pojavljivao.

“Meni je, kao građaninu Majdanpeka, jezivo da neko ko se vodi kao okrivljeni u krivičnom postupku vrši funkciju predsednika opštine. Popović ima moralnu odgovornost da podnese ostavku zato što je ugled cele opštine Majdanpek ovim zgažen dokle god on obavlja tu funkciju”, naglasio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

June 8, 2022