fbpx

Godinu dana nakon održavanja referenduma za izmenu dela Ustava o pravosuđu, Vlada Republike Srbije je dostavila Narodnoj skupštini set zakona za ovu izmenu.

Mene je to dočekalo nekoliko dana nakon što sam otišao na suđenje zbog upada u zgradu Republičke izborne komisije upravo na dan referenduma kada je pokret #1od5miliona objavio nepravilnosti na nekoliko biračkih mesta i ustanovio krađu glasova.

Paradoksalnost cele ove priče pljuje u lice svim građanima Srbije.

Naše pravosuđe, reformama, činimo “pravednijim”, a svedoci smo prebijanja aktivista u Novom Sadu, Loznici, Beogradu, Majdanpeku, na Staroj planini…

Pravosuđe postaje “pravednije” tako što samo ja imam 6 postupka pred raznim sudovima, dok moje kolege iz pokreta #1od5miliona imaju ukupno preko 20.

Sve to zbog političkog delovanja.

Ne može Vlada sastavljena od Miloševićevih naslednika i preletača Demokratske stranke da donese ništa pravedno po narod Srbije. To su dokazali kada su rušili u Savamaloj, rušili planinu Starica, trpali reke u cevi, planovima da ruše prirodne lepote Loznice zarad litijuma, prebijanjem ljudi na protestima, iznošenjem konjice na ljude, ubistvom Olivera Ivanovića, paljenjem kuće Milana Jovanovića, prodajom istočne Srbije kinezima…

Podugačak je spisak “pravednosti” naprednjaka zaokviren ovim izmenama Ustavnog dela o pravosuđu.
Ne postoji izmena Ustava ili zakona koji može u Srbiji da donese pravdu i pravednost. Više puta se pokazalo i dokazalo da pravdu u Srbiji donosi samo narod na ulici.

Narod kojem je više preselo da ga, pored raznih reformi, opet tlači i ponižava sopstvena država.
Nama nije potrebna izmena bilo kakvih zakona, Ustava ili propisa – već suštinska promena sistema.

Zato se pokret #1od5miliona oduvek zalagao upravo za to da narod jedini ima legitimitet da menja stvari i donosi promene bilo kog aspekta društva.

To je nešto što su svojim malverzacijama i lopovlukom naprednjaci privatizovali, a nešto što mi moramo da vratimo u ruke naroda.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 19, 2023