fbpx

Odbornik Skupštine opštine Majdanpek i kopredsednik Pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević, uputio je danas zahtev za informaciju od javnog značaja Osnovnom sudu u Majdanpeku, Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu i Opštini Majdanpek sa pitanjem: “Da li se protiv predsednika opštine Majdanpek, Dragana Popovića, vodi ili se vodio krivični postupak? ” .

On je ovaj zahtev uputio nakon što se na konstitutivnoj sednici opštine Majdanpek javila sumnja da je novoizabrani predsednik opštine Majdanpek pod krivičnim postupkom, što Bežinarević vidi kao ozbiljan problem za kandidaturu i izbor Popovića na funkciju predsednika opštine.

“Ukoliko se protiv Popovića zaista vodi krivični postupak, zahtevaćemo hitnu smenu njega i njegovog kabineta. Neko ko je počinio krivično delo ili je pod istragom ne sme biti na tako važnoj funkciji! To bi bila uvreda za sve građane opštine Majdanpek!” , rekao je Bežinarević.

On je naglasio da su indicije o krivičnom gonjenju Popovića nastale na dan konstituisanja Skupštine opštine Majdanpek, te da je na ovaj način hteo da proveri istinitost ovih tvrdnji.

“Nećemo pričati napamet, sačekaćemo da nadležne institucije odgovore. Ukoliko se ovo ispostavi kao istina, očekujem da Popović po svojoj savesti podnese ostavku na sve funkcije u opštini Majdanpek”, zaključio je Bežinarević.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 26, 2022