fbpx

58. protest #1od5miliona održan je večeras u Beogradu, a organizatori su Aleksandru Vučiću poručili da se pripazi zato što “bi Goran Vesić mogao i njega da proda”.


Građani su se 58. put okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta kako bi iskazali svoje neslaganje sa aktuelnim režimom.

Na Platou se obratila jedna od organizatorki protesta 1 od 5 miliona i studentkinja iz Pokreta #1od5miliona Valentina Reković koja je podsetila na izjavu ministra Šarčevića o hologramima u nastavi koju je ocenila kao “sramnu” navodivši da mnoge škole u Srbiji nema osnovna sredstva pa ni toalete.

“Aleksandre Vučiću nama ne trebaju tvoj  zakasneli novogodišnji pokloni i odbacujemo ih”, navela je Reković pričajući o smanjenju izbornog cenzusa sa 5 na 3 odsto.

Ona je potom pozvala građane u protestnu šetnju do zgrade Predsedništva kako bi Aleksandar Vučić “lakše čuo” šta građani imaju da mu poruče.

Protestna kolona kretala se kroz Makedonsku, Svetogorsku i Takovsku ulicu do zgrade Predsedništva, a studenti iz Pokreta #1od5miliona su na svakom kulturnom obeležju Beograda zalepili nalepnice sa cenom navodeći da će zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prodati i tu “instituciju” kao što će to uraditi i sa Sava Centrom i Beograđanki te da oni ne smeju nastaviti da ćute.

Organizatori protesta 1 od 5 miliona nalepnice sa cenama zalepili su na zgradu Narodnog pozorišta, Ateljea 212, Politike, Doma Omladine, Radio Beograda, Radio Televizije Srbije.

Ispred zgrade Predsedništva se obratio student iz Pokreta #1od5miliona i jedan od organizatora istoimenog protesta Srđan Marković.

“Želimo samo da poručimo Aleksandru Vučiću da će i njega Vesić prodati kao što prodaje i ove institucije”, rekao je Marković i naveo da je Aleksandar Vučić uzurpirao sistem i da je on direktno odgovoran za prodaju ovih institucija.

Nakon toga Marković je pozvao građane da pokucaju na vrata zgrade Predsedništva.

“Sad ćemo pokucati na vrata institucije koju si ti uzurpirao”, rekao je Marković.

Uz dozvolu Kobri i policije u civilu Valentini Reković i Srđanu Markoviću, dozvoljeno je da pokucaju na vrata, ali ne i ostalim građanima.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

January 11, 2020