fbpx

Danas je u Majdanpeku održana sednica odbora za zaštitu životne sredine Narodne Skupštine.


Nakon sednice je odbornik SO Majdanpek i kopredsednik Pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević, naglasio da je ključno otkriti ko je tukao aktiviste unutar policijske stanice u Majdanpeku.

“Nisu nama nepoznata politička hapšenja. Hapsili su nas i nakon upada u zgradu RTSa na protestima #1od5miliona i nakon upada u RIK zbog krađe referenduma. Ali ovo je prvi put da je režim pokazao ovakvu vrstu represije. Tukli su naše saborce, a pre toga im pretresli stanove. Demokratija je mrtva u Majdanpeku “, rekao je Bežinarević.

On je dodao da mu je drago da su institucije prepoznale probleme u Majdanpeku, pa je tako došla i Zorana Mihajlović i održan je odbor Narodne Skupštine u tom gradu ali napominje da je sve to” 5 godina sa zakašnjenjem”.

“Pre dve godine je #1od5miliona krenuo u ovu borbu. Blokirali smo magistralni put, blokirali opštinu Majdanpek i jurili predsednika opštine po hodnicima dok se skrivao. Drago mi je da su institucije konačno prepoznale ovaj problem, bolje ikad nego nikad”, rekao je on i dodao da je “Aleksandar Vulin pokazao da je običan pas puštem s lanca koji laje samo u korist stranih kompanija i Aleksandra Vučića”.

“Borili smo se za pravdu uz Aleksandra Obradovića, Mariju Lukić, Milana Jovanovića… Borimo se i sada uz naše saborce iz Majdanpeka. Majdanpek možda nije Beograd, ali će postati cela Srbija – svih onih 124 mesta gde su se održavali protesti #1od5miliona”, napomenuo je Bežinarević.

On je svoju izjavu završio rečima “Ne damo naše saborce, zato što mora i može i drugačije”.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 29, 2022