fbpx

Održan je 50. protest #1od5miliona u Beogradu, a organizatori poručili borimo se zato što volimo Srbiju, Obradović – “hvala organizatorima”.

Večeras je održan protest #1od5miliona u Beogradu po 50. put, okupljenima obratili su se organizatori Srđan Marković, Valentina Reković i uzbunjivač Aleksandar Obradović.

Uzbunjivač Aleksandar Obradović zahvalio se organizatorima protesta na pozivu. “Hvala organizatorima protesta što su me pozvali da govorim i hvala im za sve što rade”, naveo je Obradović.

Valentina Reković rekla je da su građani na ulici 50. put i da uprkos prebijanju, hapšenjima studenata i plaćenim batinašima niko nije uspeo da zastraši građane.

“Mi smo i dalje tu. Nastavićemo da govorimo istinu na ulicama Beograda”, poručila je Reković.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da svi zajedno moramo da se borimo dok ne promenimo ovaj sistem.

Foto: Nemanja Ristić

“11 meseci smo na ulici. 11 meseci se borimo. Ono čega se oni najviše plaše je naša borba.

Kada idemo napred oni se povlače”, rekao je Marković. Marković je rekao da smo ovde zato što volimo Srbiju i zato što želimo da ostanemo ovde i promenimo sistem.

“Borimo se zato što volimo Srbiju”, poručio je Marković. Protest se završio kod Palate pravde u koju je ranije prebačeno tužilaštvo koje svoj posao radi selektivno.

“Idemo do tužilaštva koje je pokazalo da radi svoj posao samo kada to odgovara Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci”, rekao je Marković.

Organizatori su na kraju protesta poručili da će nastaviti da oslobađaju jednu po jednu instituciju kao što su oslobodili Univerzitet u Beogradu 25. septembra.

“Evo i sad vam obećavamo, od 23. novembra ništa neće biti isto”, poručili su organizatori protesta.

Foto: Nemanja Ristić


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 16, 2019