fbpx

Izvor: Nova.rs

Aktivista Pokreta “1 od 5 miliona” Krsta Tomković osuđen je na novčanu kaznu zato što je u februaru prošle godine zalepio nalepnice na izlog opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) na Voždovcu i time “narušio javni red i mir”, saopštio danas taj pokret.

Kako je saopšteno, Tomković je zalepio nalepnice na izlog SNS odbora kao odgovor na ono to što je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio da se Terazijski tunel premaže suspstancom koja će sprečiti da učesnici tog građanskog protesta zalepe “nalepnice sa Vučićevim lažima”.

“Nekoliko minuta nakon što je Tomković zalepio nalepnicu na izlog odbora SNS, pojavili su se ljudi te stranke, a zatim su se pojavila i dva policajca koji su legitimisali aktiviste “1 od 5 miliona”, navedeno je u saopštenju.

Pokret “1 od 5 miliona” upitao je nadležne zašto je policija ažurna “kad dobije poziv od SNS-a”, a na prijave građana “ne mrda i po celu noć, kao što je bilo u slučaju rušenja Savamale”.

Iz Pokreta su kazali da oni neće posustati “pod tim metodama zastrašivanja” i dodali da ih te prijave i presude neće uplašiti.

Link ka vesti: https://nova.rs/vesti/politika/aktivista-1-od-5-miliona-novcano-kaznjen-zbog-nalepnica/


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 23, 2020