fbpx

Izvor: danas.rs

Većina opozicije okupljena oko Saveza za Srbiju ništa nije naučila iz svojih prethodnih promašaja, već nastavlja da svojata tuđe ideje kako bi sakrila to što sopstvenom jalovošću i igrarijama iza kulisa već godinama asistira u opstanku vlasti Aleksandra Vučića, kontstovao je sa žaljenjem pokret „1 od 5 miliona“.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić juče je u emisiji „360 stepeni“ saopštio kako je svojim kolegama dao predlog: da se na izbore izađe, uzmu mandati, pa da se bojkotuje rad Skupštine. Time bi se, naveo je on, produbila politika bojkota, a i napravio kompromis između „bojkotaša“ i onih koji na izbore izlaze.

„Bojkot su obesmislili svojim neradom. Pretvorili su ga u igrokaz za EU zvaničnike, u kojem se vrlo brzo videlo da im bojkot služi za ostanak u igri, a ne za suštinsku promenu sistema. I sada je jasno, a na šta smo upozoravali, da bojkotom nikada nisu želeli da bojkotuju sistem, već samo sopstveni niski rejting i da sebi kupe vreme“, ponovili su iz pokreta 1 od 5 miliona, dodajući da su još u januaru upozorili na da njihova kampanja bojkota nije doprla do Srbije, jer su je „vodili samo deklarativno, fotografišući se za tviter“.

„Tada smo govorili da je potrebna “nadgradnja” bojkota, jer u suprotnom ćemo ponovo imati protraćenu energiju naroda. Tada su na nas pustili svoje stranačke aktiviste, koji su nas vređali, etiketirali, lažno nas optužujući da smo izdajnici i plaćenici. A sada predlažu manje-više isto to. Istina je da mi u tom trenutku nismo išli po medijima otkrivajući detalje kako bi izgledao bojkot u Skupštini, zato što političkog neprijatelja nećete zbuniti ako mu najavite šta ćete da radite. Nismo udarali na sva zvona i zato što bi ova i ovakva “opozicija” i to obesmislila. Kao što su pokušavali da obesmisle blokadu rektorata slanjem svojih visokih funkcionera, kao što su uporno pokušavali da obesmisle proteste stalnim grandioznim najavama i isto tako stalnim odustajanjem“, navodi 1 od 5 miliona u saopštenju.

Pokret „1 od 5 miliona“, kako ističu, ne ne želi da sledi manir režima, ali i ove i ovakve opozicije, te da etiketira ljude.

„Za koga, bre, vi radite? Za građane Srbije, za zvaničnike EU, ili (svesno ili nesvesno) za režim? Kao što smo vam predali organizaciju protesta, nakon što ste nas optuživali da ne mogu da se omasove, pa ste ih posle ugasili, tako ozbiljno razmišljamo da vam predamo i ideju “bojkot u parlamentu”, pa da lepo odete u penziju. Ne vaše političke organizacije, već vi – lideri. Zato što u vašim strankama i pokretima ima mnogo vrednih i časnih ljudi, istinski opredeljenih za promenu sistema i koji su čistih interesa doprinosili borbi na ulici. Ali vi, “lideri”, svojom mantrom “politička scena je samo naša”, kočite i te ljude, i sve one na ulici gušeći svaki zametak istinske pobune protiv ovog sistema. Izmaknite se: vaš korak unazad, jeste korak napred za Srbiju“, naveli su iz pokreta 1 od 5 miliona.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 31, 2020