fbpx

Izvor: blic.rs

Grupa građana “1 od 5 miliona” predala je večeras izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za parlamentarne izbore koji će se održati 21. juna.

Predstavnica “1 od 5 miliona” i prva na listi Valentina Reković kaže da je na listi za poslanike u Narodnoj skupštini 100 ljudi, od čega su 80 odsto mladi.

On navodi da je članovima tog pokreta bilo teško da pikuplje potpise širom Srbije, jer su, kako tvrdi, bili izloženi pritiscima vlasti i opozicije u bojkotu.

Kaže da su potpise prikupljali u 15 gradova Srbije i dodaje da su u pojedinim mestima predstavnici lokalne vlasti “nadgledali” ko ulazi u prostorije “1 od 5 miliona”, a tvrdi i da je jedna devojka iz Zaječara dobila otkaz jer im je dala podršku.

Slične pritiske doživeli su, navela je Reković, i od dela opozicije u bojkotu, dodajući da su pojedini funkcioneri Narodne stranke danonoćno bili u automobilima ispred centrale u Novom Sadu.

Tvrdi i da su funkcioneri Demokratske stranke obilazili mesta u Aranđelovcu gde je pokret “1 od 5 miliona” prikupljao potpise.

Reković kaže da su imali probleme da pronađu notare, dok su im pojedini izlazili u susret.

– Iako su mnogi mislili da nećemo uspeti ni da sastavimo listu, ni da predamo potpise, mi smo to uspeli, tako da je ovo naša prva pobeda u izbornom ciklusu – zaključila je Reković.

https://www.blic.rs/vesti/politika/grupa-gradana-1-od-5-miliona-predala-listu/pk9b3nf


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

June 3, 2020