fbpx

Udruženje #1od5miliona danas je poslalo pismo Evropskom parlamentu i uputilo zahtev za sastanak povodom posete predstavnika Evropskog parlamenta Narodnoj skupštini Republike Srbije 12. decembra.


Predstavnici Evropskog parlamenta posetiće Narodnu skupštinu 12. decembra kao medijator međustranačkog dijaloga oko izbornih uslova.

Smatramo da bi predstavnici Evropskog parlameta trebalo da čuju stavove organizatora protesta iz Pokreta #1od5miliona kao inicijatora Sporazuma sa narodom i kasnije bojkota izbora koji su podržale mnoge opozicione partije, ali i građani na ulicama.

S obzirom da su tema razgovora u Skupštini izborni uslovi dužni smo da, kao inicijatori ova dva velika koraka na opozicionoj sceni Srbije i kao organizatori protesta #1od5miliona, poslanicima Evropskog parlamenta preneseno realnu sliku o stanju u društvu i nepostojanju uslova za bilo kakav izbor.

Pozivamo predstavnike Evropskog parlamenta da uvaže zahtev i pozovu predstavnike iz Udruženja #1od5miliona na sastanak 12. decembra, te na taj način čuju ono što građani, koji već godinu dana protestuju na ulicama Srbije, imaju da im poruče.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 3, 2019