fbpx

Izvor: danas.rs

Pokret „1 od 5 miliona“ zatražio je od Vlade Srbije da zbog širenja korona virusa u svetu, otkaže ili odloži Evropske univerzitetske igare, kojima je Srbija ove godine domaćin.

Podsećaju da Univerzitetske igre treba da se održe u julu u Beogradu, te da se procenjuje da će tokom 13-odnevnog trajanja ove manifestacije cirkulisati više od 10.000 ljudi iz 40 zemalja.

„Neodgovorno je brojati dane i nadati se da će koronavirus sam od sebe netragom nestati do tog dana, čime se, zbog nespremnosti, rizikuje novo širenje virusa. Podsećamo i na reakcije vlasti širom sveta: u Italiji je odlučeno da se sportski događaji sa preko 500 učesnika odigraju bez navijača, potom i Danska uvodi meru da se manifestacije tog tipa otkažu. U Kini je obustavljena fudbalska liga, u Aziji otkazane ili odložene auto-moto trke, u Kaliforniji otkazan teniski turnir Indian Wells. Razmatra se, takođe, i mogućnost otkazivanja Olimpijskih igara u Tokiju najavljenih za 24. jul – 9. avgust“, navodi 1 od 5 miliona u saopštenju.

Smatraju da, vlast Srpske napredne stranke koristi ovu pretnju po zdravlje svetske populacije za zbijanje šala.

„Zato zahtevamo od Vlade da ne čeka Aleksandra Vučića i njegove prognoze dal’ će biti 10 obolelih ili koji čovek više, da se ne rukovodi samo preporukama koju vrstu sapuna treba kupovati dok žene šalju u šoping po Italiji, već da preduzme sve mere kako bi se umanjile mogućnosti za dalje širenje virusa. Između ostalog, da inicira odlaganje Univerzitetskih igara u Beogradu, kao i da obustavi druge manifestacije sa velikim brojem učesnika“, navodi se u saopštenju.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 31, 2020