fbpx

Izvor: N1

Aktivisti pokreta “1 od 5 miliona” prosuli su ispred zgrade Skupštine Beograda više desetina džakova smeća, koje su jutros prikupili oko Čukaričkog rukavca iz koga se već mesec dana širi nesnosan smrad.

Kako je objasnila predstavnica Pokreta Sofija Nedeljković, đubre su doneli kako bi zamenik gradonačelnika Goran Vesić video i osetio koliko smrdi građanima Čukarice “i kako bi mu to služilo kao dodatna motivacija da prestane da laže, već da nešto uradi”.

Mesec dana nadležni i Vesić ne reaguju na pozive građana da se rukavac očisti. Tek kada smo mi najavili čišćenje, Vesić se setio da pozove Srbijavode da očiste rukavac, ali mi ih danas tamo nismo videli, rekla je Nedeljković, navodi se u saopštenju Pokreta.

Ona je dodala da je lepo što je vlast najavila čišćenje, ali je ukazala da s tim kasni godinama. Rešenje problema nije u “otklanjanju mulja” iz korita Čukaričkog rukavca, kako je najavljeno, već se mora utvrditi ko i kako tačno zagađuje Topčiderku koja se uliva u rukavac, ukazala je ona i zapitala da li možda zamenik gradonačelnika štiti zagađivače.

“Da li to Vesić, možda, štiti firmu Juniriks koja se bavi preradom opasnog otpada i kojoj je lično bivši ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan pod sumnjivim okolnostima dao odobrenje za rad. Mi dan danas ne znamo šta oni u toj fabrici rade i da li imaju filtere ili otpadne vode istovaruju direktno u Topčiderku i time je zagađuju”, rekla je Nedeljković.

Link ka vesti: http://rs.n1info.com/Vesti/a675881/Aktivisti-pokreta-1-od-5-miliona-prosuli-smece-ispred-Skupstine-Beograda.html


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 23, 2020