fbpx

Izvor: slobodnaevropa.org

Udruženje “Jedan od pet miliona”, koje je organizovalo antivladine proteste u Srbiji u proteklih godinu dana, saopštilo je da će izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

Predstavnica tog udruženja Valentina Reković je izjavila da udruženje neće učestovati na narednom antivladinom protestu, koji je zakazan za subotu u Beogradu.

Ona je rekla da je na “opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju” da na protestu brani ideju bojkota.

Reković je rekla da je opozicija okupljena oko bojkota izbora i parlamenta “uništila ideju o bojkotu”, te da odluka o izlasku na izbore predstavlja prekid saradnje sa tim delom opozicije.

Obrazlažući odluku Udruženja o izlasku na izbore i kritiku koju su prošle nedelje uputili Stranci moderne Srbije i Novoj stranci zbog toga što nisu proglasili bojkot, čime su prekršili “Sporazum sa narodom”, Reković je navela da se izborni uslovi u Srbiji nisu poboljšali, ali da je potrebno sprečiti neke stranke da uđu u parlament samo zbog državne “infuzije”.

“Kada je opozicija proglasila bojkot parlamenta, ona je samo prestala da posećuje tu instituciju, a zadržala je beneficije. Kada uđemo u parlament, sprovešćemo pravi bojkot”, kazala je Reković.

Istakla je da Udruženje raspolaže informacijama prema kojima neke od opozicionih stranaka potpisnica Sporazuma sa narodom, sa još nekoliko manjih pokreta, rade na tome da izađu na predstojeće izbore.

“Došli smo i do informacija da će im se u tome pridružiti i pojedini članovi stranaka koje su formalno u bojkotu”, rekla je ona.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 31, 2020