fbpx

Pokret 1 od 5 miliona najoštrije osuđuje brutalno nasilje nad građanima u Novom Sadu na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana Novog Sada.

Novosađani su masovno izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo urbanističkim samoubistvom koje su na papir stavili i izglasali odbornici Skupštine grada iz redova Srpske napredne stranke i njenih partnera.

Ispred zgrade Skupštine AP Vojvodine vlast je na nezadovoljne građane udarila pendrekom i batinašima.

Ovim činom, Srpska napredna stranka sa svojim partnerima je pokazala ne samo da su im građani neprijatelj isto koliko i urbanistička tradicija Novog Sada, već i da ne biraju sredstva kojima će braniti svoje džepove.

Privatni batinaši koje Srpska napredna stranka šalje na građane da ih obaraju, nogama drže glave u blatu i maltretiraju nisu ni policija, niti imaju bilo kakvo službeno ovlašćenje da koriste silu, osim ovlašćenja koje im, kao besnim psima, da gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, a koje njemu da Aleksandar Vučić.

Ljude je tuklo obezbeđenje privatne firme unajmljene na sumnjivom tenderu da vrši represiju nad građanima Srbije u ime svojih gospodara koji, ironično, diriguju sa Trga slobode.

Ogradu su postavili još pre početka sednice, znajući da građani neće odustati od toga da iskažu koliko su nezadovoljni odlukom da se gradi Novi Sad na vodi, kao i odlukom da se promeni struktura Novog Sada.

Pokret 1 od 5 miliona stoji uz građane i aktiviste koji ne žele da svoj grad prepuste šakalima Srpske napredne stranke i njihovim bahatim investitorima. Stojimo uz sve one koji neće da prepuste dostojanstvo svog grada korumpiranim poltronima režima.

Zato solidarno sa svim Novosađanima, kao i sa ostatkom Srbije, i ovim putem poručujemo vlastima da će snositi posledice svoje bahatosti i nasilja!


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

July 22, 2022