fbpx

Grupa građana “Može i drugačije” formirana je danas u Majdanpeku i na predstojeće lokalne izbore izaći će kao najveći savez opozicionih aktivista i građana, a samim tim i jedina pretnja trenutnom kriminalnom režimu.

Na izbornoj listi “Može i drugačije” naći će se dokazani opozicioni aktivisti, poljoprivrednici, nastavnici, pripadnici nacionalnih manjina, i svojim sastavom odražava narod Majdanpeka. Među njima su Martin Bežinarević, kopredsednik Pokreta “1 od 5 miliona”, dr Snežana Todorović, opoziciona aktivistkinja i dosadašnja gradska odbornica, Nebojša Petković, nastavnik biologije, Janko Nikolić, predsednik Vlaške stranke, Nebojša Trailović , predsednik Vlaške stranke “Most”, i drugi.

“Može i drugačije” je primer da politika u Srbiji zaista može i drugačije – da opozicija radi sa građanima a ne za stranačkog šefa, i da interes grada i naroda može da bude iznad bilo kog partijskog hira.

Kako ističu predstavnici “Može i drugačije”, smena kriminalne vlasti je izvesna, ali to nije jedini cilj. Cilj je potpuna promena sistema – da se građani uključe u donošenje odluka važnih za Majdanpek, a da im vlast služi kao servis.

Kako ističe Martin Bežinarević, promenom vlasti i sistema biće moguće da vratimo i to da “Majdanpečani žive od rudnika a ne da se od njega razboljevaju”.

“Od našeg nekada ‘zlatnog grada’ napravili su ‘crnu rupu’ Evrope. U narednih 45 dana pokazaćemo da Majdanpečani znaju kako da žive sa rudnikom, da znaju kako da sačuvaju svoje šume, da znaju kako da vrate turizam u grad, da znaju kako da vrate i sport i kulturu, i da znaju da mogu da žive od svog rada. A nakon izbora, sve to što Majdanpečani znaju – to ćemo i primeniti”, rekao je Bežinarević.

Snežana Todorović je objasnila da cilj nije samo smena lokalne vlasti već i borba da se Majdanpek oporavi.

“Poslednjih godina smo svedoci stravičnog zagađenja i ugrožavanja zdravlja ljudi zbog hipereksploatacije rude ZiJina i lokalne vlasti koja to dozvoljava. Cilj je da vratimo naše zelenilo, reke i naše zdravlje. Ako to ne uradimo danas, već sutra će biti kasno! “, rekla je Todorović.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

February 17, 2022