fbpx

Izvor: N1

Pokret “Jedan od pet miliona” pozvao je premijerku Srbije Anu Brnabić da prestane da se “sveti politički nepodobnima” u Šapcu i hitno omogući otvaranje privremene bolnice u tom gradu za smeštaj obolelih od korona virusu.

U saopštenju se navodi je ta bolnica u Šapcu opremljena nedeljama, ali da je zbog “evidentno politikantskih kalkulisanja” republičke vlasti nije stavljena u upotrebu.

“Podsećamo da je lokalna vlast u Šapcu, uprkos pokušaju opstrukcije najpre od strane ministra odbrane Aleksandra Vulina, a potom i drugih eksponenata Srpske napredne stranke (SNS), uspela da obezbedi potrebnu opremu za prihvat lakše obolelih, ali ne i dozvolu da se privremena bolnica pusti u rad”, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da u vreme “kada sve resurse treba staviti u zbrinjavanje ljudi”, to predstavlja nezapamćen čin nebrige, gaženja ljudske solidarnosti i potvrda da SNS “ne preza od toga da čak i obolele stavlja kao ulog u svom izopačenom političkom nadigravanju”.

Pokret je naglasio da pruža podršku Šapčanima i naporima gradonačelnika tog grada Nebojši Zelenoviću da u uslovima pandemije stave “sve raspoložive resurse u zaštitu zdravlja ljudi”.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 31, 2020