fbpx

Kada je Aleksandar Vučić za naziv svoje izborne liste pokupio slogan sa plakata Adolfa Hitlera – “Za našu decu”, nismo ni slutili da će da ode čak i korak dalje u svojoj imitaciji nacističke propagandne prakse – da decu direktno zloupotrebi kao promotere svoje politike. Upravo to se desilo sa najnovijim spotom Srpske napredne stranke, u kojem Vučić svoja lažna obećanja prodaje jednom detetu!

Na stranu to što predsednik SNS, koji u slobodno vreme glumi i predsednika države, snima reklamni spot za izbore na kojima navodno ne učestvuje.

Na stranu to što u tom spotu lažno obećava da će iz Nemačke da vrati naše očeve, iste one koji su se u Srbiju vratili tokom epidemije, a on ih proglasio najvećim krivcima za širenje virusa i gurnuo u zatočeništvo.

Na stranu i to što obećava nove puteve, iste one kojima on, kao što su i oni pre njega, svake godine istera 50.000 mladih ljudi iz Srbije.

Ali na stranu ne sme biti to što za svoje prljave spotove zloupotrebljava dete, kršeći ne samo konvencije o pravima deteta, već i svaki osećaj za moral.

Ovako brutalna zloupotreba dece u političke svrhe, svojstvena samo diktatorskim režimima, nezapamćena je u novijoj istoriji. Pokret “1 od 5 miliona” zahteva od nadležnih da momentalno zabrane emitovanje skandaloznog spota, a od državnih institucija, organizacija i celokupne javnosti traži momentalnu osudu i odbranu prava dece koju ovaj režim očigledno vidi samo kao instrument u svojoj prljavoj agendi.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 30, 2020