fbpx

Snimatelj Udruženja #1od5miliona Nemanja Ristić napadnut je ispred zgrade Radio-televizije Srbije pre tačno mesec dana. Od tog dana niko od lica, koje su studenti već identifikovali na konferenciji za medije, nije priveden ili sankcionisan.


Na konferenciji za medije nedugo nakon incidenta Udruženje #1od5miliona identifikovalo je lica koja su napala Ristića ispred zgrade RTS-a, među kojima su i funkcioneri Srpske napredne stranke.

Nakon mesec dana od kada je Ristić prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova ovaj slučaj oni nisu pokrenuli postupak, niti se dalje oglašavali po tom pitanju.

Policiji je bio potreban jedan dan da pokrene postupak i uhapsi studente kod zgrade Predsedništva, par dana da studenti budu saslušani zbog performansa u kome su bojom na vodenoj bazi okrečili ulazna vrata RTS-a, nakon performansa ispred Predsedništva na studente su puštene ,,Kobre” i bacile studenta na metalnu ogradu, a kada je snimatelj napadnut na par metara od ulaznih vrata javnog medijskog servisa i policije – tužilaštvo ćuti.

Da li je Udruženje #1od5miliona toliko velika opasnost i pretnja Aleksandru Vučiću da sve institucije moraju da ćute umesto da rade svoj posao?

Čega se Aleksandar Vučić toliko plaši?

Zašto Bojović nije priveden ili makar saslušan?

Za samo godinu dana protesta organizatori protesta #1od5miliona iz Udruženja #1od5miliona su praćeni, prisluškivani, snimani, napadani, prebijani, targetirani i davljeni!

Za ugrožavanje bezbednosti studenata i organizatora protesta odgovoran je isključivo Aleksandar Vučić sa svojim poslušnicima koji targetiraju i omalovažavaju studente na nacionalnim frekvencijama, čime daju vetar u leđa svima koji žele da im se dodvore da napadaju i maltretiraju studente bez ikakvih posledica, zato što institucije vidno rade samo kada je to ide u korist Srpskoj naprednoj stranci.  


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 6, 2019