fbpx

56. protest #1od5miliona održan je večeras u Beogradu, a građani su vrata Radio Televizije Srbije izlepili nalepnicama koje su nosile citat predsednika Aleksandra Vučića “Pa šta…”.


Građani su se okupili na Platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle sui m se obratili jedna od organizatorki protesta #1od5miliona Valentina Reković i predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Jedna od organizatorki protesta #1od5miliona i studentkinja iz istoimenog Udruženja Valentina Reković je najavila novinara Željka Bodrožića.

Bodrožić je pozdravio okupljene i čestitao i njima i studentima #1od5miliona na upornosti u čuvanju plamena slobode.

Foto: Udruženje #1od5miliona

“U blaćenju slobode učestvuju i neke moje kolege koje sebe nazivaju novinari.”, rekao je on i dodao da tu “mašineriju” lažnih vesti čine sve televizije sa nacionalnom frekvencijom.

“Uskoro će svi ti propagandisti morati da objasne sve svom narodu!”, rekao je Bodrožić.

On je naveo da veruje da će uskoro i urednici i radnici RTS-a morati da objasne zašto su izveštavali o požaru u Americi a ne o požaru koji je pojeo kuću njegovog kolege Milana Jovanovića, zašto nisu izveštavali o Aleksandru Obradoviću, ali je kao najvažnije istakao to da RTS ne dozvoljava pravim i slobodnim novinarima da izveštavaju.

Nakon njega se obratila Valentina Reković koja je navela da je u ovoj godini Srpska napredna stranka napredovala samo u kriminalu, korupciji i manipulaciji.

Foto: Udruženje #1od5miliona

“Šta su građani uradili? Počeli su slobodno da misle, govore i deluju. Ovim protestima smo svi dokazali da možemo da oslobodimo Rektorat, Aleksandra Obradovića kao što ćemo osloboditi i svaku instituciju.”, rekla je ona i pozvala okupljene građane u protestnu šetnju.

Protestna kolona se uputila ka Trgu Republike odakle se preko Terazija i ulicom Kralja Milana i Kneza Miloša uputila ka zgradi Radio Televizije Srbije.

Kod zgrade Radio Televizije Srbije građani su izalepili nalepnice koje citiraju predsednika Srbije Aleksandra Vučića naslovljene sa “Pa šta…”.

Foto: Udruženje #1od5miliona

Ispred zgrade RTS-a se obratila studentkinja Valentina Reković koja je pitala Predsednika da li se to njegovo “pa šta…” odnosi na sve afere vlasti. Zato smo ove plakate zalepili ovde, da im poručimo da ni njima kao ni nama ne sme biti pa šta!”, rekla je ona i najavila naredni protest #1od5miliona za 4. 1. 2020. godine.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

December 28, 2019