fbpx

Pokret #1od5miliona pokazao je danas dobru volju da sasluša predlog bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića na sastanku opozicije na koji je javno pozvao, ali taj sastanak ipak nije bio namenjen svim opozicionim organizacijama, pa samim tim ni usmeren ka zajedništvu.


Predstavnica pokreta 1 od 5 miliona Tea Vukadin uputila se danas na sastanak na koji je Boris Tadić javno pozvao, ali joj je u stranci bivšeg predsednika Srbije rečeno da “nije na spisku”. Odnosno, da javni poziv ne važi, već je privatno upućen odabranim strankama, te da su opozicionari van Tadićevog “spiska” nepoželjni.

Ovim se, nažalost, pokazalo da pojedini “lideri i liderčići” u javnosti samo glume spremnost za zajedništvo, a iza zavesa vode spiskove, podgrevaju podele i prave klanove. To otkriva i njihovu jedinu ambiciju – da preuzmu vlast i medju sobom podele pozicije, a ne da suštinski menjaju sistem i donesu boljitak narodu.

Uzgred, “1 od 5 miliona” je na tom sastanku planirao da predstavnike opozicije podseti na svoju ideju o ujedinjenju organizacija, a ne samo lidera, ali za takav korak u ovom trenutku, očigledno, političari bivšeg režima poput Borisa Tadića nisu spremni.

Jasno nam je da su bivšem predsedniku nedostajala svetla reflektora te da je imao želju da priredi jednu medijsku predstavu, ali ipak moramo da ga pitamo: kojim kriterijumima se vodi kada pravi spiskove?


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

September 16, 2020