fbpx

Jedina opoziciona lista u Majdanpeku pod nazivom MOŽE I DRUGAČIJE proglašena je jutros od strane izborne komisije, i na glasačkom listiću na predstojećim lokalnim izborima biće pod rednim brojem 3.


Lista MOŽE I DRUGAČIJE predstavlja koaliciju opozicije i građana i čine je Pokret “1 od 5 miliona”, Vlaška stranka, Vlaška stranka “Most”, istaknuti opozicioni aktivisti i nestranačke ličnosti.

Kako i naziv liste kaže, cilj je pokazati da politika u Majdanpeku može i drugačije – da političari budu sa građanima i da rade za građane, a ne stranačke šefove.

Među prvima na listi su Martin Bežinarević, kopredsednik Pokreta “1 od 5 miliona”, Snežana Todorović, doktorka i dosadašnja odbornica u lokalnoj skupštini, Nebojša Petković, profesor biologije. Tu su i predstavnici nacionalnih manjina, poljoprivrednici, rudari….

Kako ističe Martin Bežinarević, ljudi na listi MOŽE I DRUGAČIJE pokazuju da je jedinstvo moguće i da nema te sile koja će zaustaviti građane rešene da se bore za opstanak svog grada. To je primer, navodi on, koji treba da prati cela Srbija.

“Dosadašnje vlasti su od našeg ‘zlatnog grada’ napravile ‘crnu rupu’ Srbije. Mi ćemo mu vratiti ‘zlatni sjaj’. Vratićemo to da Majdanpečani žive od rudnika a ne da se od njega razboljevaju. Vratićemo sport i kulturu u naš grad, ali i to da naši poljoprivrednici mogu da žive od svog rada jer njihove proizvode kupci više neće zaobilaziti zbog straha da dolaze iz kontaminiranog područja. Aktuelni režim pokušava da nas ubedi da je normalno da dišemo zatrovan vazduh i uzgajamo u zagađenoj zemlji, a Majdanpek može i drugačije”, rekao je Bežinarević i pozvao Majdanpečane da na lokalnim izborima glasaju za budućnost i zaokruže listu pod rednim brojem 3.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

February 25, 2022