fbpx

Predstavnica Udruženja #1od5miliona Mila Jovanović danas je gostovala u emisiji “Među nama” na televiziji Nova S povodom konačne odluke Odbora za profesionalnu etiku da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.


Studentkinja i jedna od organizatorki protesta #1od5miliona Mila Jovanović danas je gostovala u emisiji “Među nama” na televiziji Nova S povodom konačne odluke o plagiranom doktoratu Siniše Malog i tom prilikom poručila je da niko nije šest godina smeo da kaže da je Mali lopov.

Mila Jovanović rekla je da studenti očekuju da će Senat Univerziteta u Beogradu Malom poništiti doktorat na narednoj sednici 12. decembra.

“Plagijat Siniše Malog nije oboren šest godina iz političkih razloga. Univerzitet u Beogradu nema problema da neki drugi doktorat proglasi plagijatom”, rekla je Jovanović.

Ona je rekla kako su upravo politički pritisci razlog zbog koga se ovo pitanje do sada nije rešilo, ali i navela da su ti pritisci razlog zašto je čitav proces trajao šest godina.

“Hajde da se rešimo tih pritisaka”, poručila je Jovanović.

Jovanović je poručila kako do sada niko nije smeo stvari da nazove pravim imenom i da kaže da Mali plagijator.

“Niko nije verovao da može ovo da se desi. Da se kaže: ti si lopov, ti si plagijator, ti si ukrao tuđu intelektualnu svojinu”, zaključila je Jovanović.

Ona dodaje da je protest, kao prvobitna aktivnost Udruženja #1od5miliona dovela i do blokade Rektorata i do konačnog rešenja plagijata Malog.

“Mi smo i studenti i građani ove zemlje. Ja nisam u političkoj stranci, ali bavim se politikom. Ne moramo da bežimo od politike”, rekla je Mila.

Ona je poručila kako vlast sada smišlja kako će “izvući” Sinišu Malog.

Jovanović je rekla kako je blokada pokazala da svi zajedno studenti, profesori i građani mogu zajedno da naprave veliku promenu.

“Ovo je velika pobeda! Nastavićemo da oslobađamo institucije. Hajde svi u subotu na protest!”, zaključila je Mila.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

November 21, 2019