fbpx

Predstavnica Pokreta 1 od 5 miliona Valentina Reković gostovala je danas u emisiji Studio uživo televizije N1 i tom prilikom objasnila nedavni “Izveštaj narodu” koji je pokret objavio u toku prošle nedelje.


Reković je objasnila koncept udruživanja organizacija, a ne lidera, kako bi zaista moglo da dođe do stvarne mogućnosti da Vučić “padne sa vlasti”.

“Kada se govori o ujedinjavanju, to nije kada se okupi 30 lidera i rukuje ili dogovori oko nekih tačaka, već kada članovi svih organizacija mogu da rade zajedno i sa ljudima koji nisu deo tih struktura ili ne žele da to budu.”, objasnila je Reković i dodala da se unutar svih organizacija nalaze vredni i ambiciozni ljudi ali da su oni nevidljivi i u senci lidera tih organizacija.

“Da li vi poznajete Ivana Sudimca iz Stranke slobode i pravde, zašto ga nikad niste pozvali u emisiju? Ili Vuka Đorđevića iz PSG-a ili Uroša Elekovića iz Nove stranke?”, postavila je Reković pitanje novinarki.

Valentina je kazala da pravo ujedinjenje znači “da ekonomisti iz svih stranaka” sednu za isti sto i rade.

“Mi nemamo nepoverenje prema strankama, već prema liderima”, navela je Valentina Reković.

Napokon smo došli do odgovora zašto su i vlast i deo opozicije napadali Pokret 1 od 5 miliona, a to je zato što su mladi i novi i baš tako će se poneti prema svima koji se novi pojave, kako navodi Rekovićeva.

Poruka Vučiću: Igraj se sam!

Govoreći o konceptu “unošenja bojkota u Skupštinu“, Reković je objasnila da bi to bio prvi put u istoriji Srbije da izabrani narodni poslanici ne prihvate mandate, te da bi se time poslala jasna poruka i Srbiji i međunarodnoj zajednici ali i Aleksandru Vučiću: Igraj se sam.

Kao jedan od ostvarenih ciljeva, Reković je navela i to da je Pokret 1 od 5 miliona iskoristio televizije sa nacionalnom frekvencijom da govori o aferama vlasti, ali i činjenicu da su zamenili “tviter politiku” politikom “od tarabe do tarabe”.

Delimično ostvareni cilj jeste taj da deo glasača Srpske napredne stranke ne izađe na izbore, što se jasno vidi na nekim biračkim mestima.

Reković je pozvala građane da pročitaju “izveštaj narodu” u kome je pokret 1 od 5 miliona iskreno objasnio svoje ciljeve izlaska na izbore.

“Ja mislim da je izveštaj vrlo iskren, mi smo sami od sebe očekivali da budemo iskreni po tom pitanju zato što to ne viđamo na ovoj političkoj sceni. Nije dovoljno biti mlad i nov, ali ja mislim da je sama pojava 1 od 5 miliona, koji je izgurao ceo politički proces i da smo time pokazali da mladi mogu da raspravljaju o dnevnim političkim temama na visokom nivou.”, rekla je Reković.

Da li ćemo konačno ustati ili ćemo nastaviti da sedimo na betonu?

Na pitanje novinarke da li je Šapić skupljao potpise listi 1od5miliona, Reković je rekla da to nije istina.

,,Nama je falilo 732 potpisa, a predali smo 2000. Od toga, 800 potpisa smo sakupili na opštini Novi Beograd. Da smo skupili to u Novoj Varoši, odakle sam, to bi značilo da nam je neko pomogao. Opština Novi Beograd ima 200 000 stanovnika i tu smo sakupili 800.“

Na komentar novinarke da je sakupljeno 800 potpisa za dan, a da pre toga nijedan potpis s Novog Beograda nije predat, Reković je rekla da treba proveriti datume predatih potpisa.

Ona je ponovila da je opozicija bila pozvana da imaju kontolori na izborima na kojima ne učestvuju, kao što je i pozvana da radi kampanju bojkota kako valja. Opozicija se, nažalost, nije odazvala.

,,Na kraju bih, s osvrtom na uspeh opozicije u Crnoj Gori, dodala da to što smo izgubili jednu bitku, ne znači da sledeću nećemo dobiti.

Da li ćemo konačno ustati ili ćemo nastaviti da sedimo na betonu?


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 31, 2020