fbpx

Izvor: danas.rs

Sedamnaestog marta uhapšeni su aktivisti #1 od 5 miliona, procesuirani i po hitnom postupku i osuđeni na kazne zatvora, potom su isti dan prebačeni u Padinsku skelu na odsluženje.

Prethodnog dana, 16. marta, isti ti aktivisti, i mnogi drugi dobili su pendreke, pesnice i šutiranje od strane pripadnika Žandarmerije. Organizatori protesta svakodnevno su praćeni, prisluškivani, a jednom prilikom i davljeni od strane pripadnika Bezbednosno informativne agencije Republike Srbije.

Mi plaćamo i danas. Plaćamo i zbog optužbi koje se pojavljuju u dnevnim novinama, političkim emisijama, portalima… Optužba koju je gospodin Šotra izneo, jeste ulaznica u svet podela, etiketiranja, isključivosti.

Ovom prilikom čestitam gospodinu Šotri, jer je postao deo filma koji režiraju ova vlast i ovakva opozicija. Možda nismo dovoljno hapšeni, možda za ukus jednog reditelja svi pendreci, pesnice i lisice su malo u odnosu na film koji je zamislio u svojoj glavi. Da li mislite da ovime podstičete mlade ljude da ostanu u svojoj zemlji i rade za nju ako će ih svaki korak koji naprave koštati novu etiketu ili nadimak?

Mi plaćamo i tu cenu. Gospodine Šotra, kažete da „u sretnim zemljama postoje najčešće dve stranke“. Da li je to rešenje koje Vi predlažete – dvopartijski sistem? Da svi mogu da budu malo vlast, malo opozicija? Da se smenjuju, a tron predaju svojim naslednicima, najposlušnijima, koji „znaju posao“? Verujem da će se Vučić i Đilas oduševiti idejom da nema ko da im smeta. To sada i pokušavaju, zar ne?

Vučić govorom mržnje po principu svi protiv mene su Đilasovi, Đilas bojkotom po principu svi protiv bojkota su Vučićevi, sa čime se vi slažete. Gospodine Šotra, to što ste nas svojim „reagovanjem“ uveli u raspravu u dnevnoj štampi dobro je za publiku. Za Srbiju nije.

Plašim se da će 26. aprila razočarati i opozicija koju, kako vidim, želite da vidite u jednoj stranci (valjda Boško da izađe kroz dveri i naprasno ode putem slobode i pravde), ali da će vas razočarati i ovaj i ovako (ne)rađen bojkot (pošto se liderčiči u bojkotu spremaju za lokal).

Plašim se da ćete morati da uputite 27. aprila izvinjenje Pokretu #1 od 5 miliona u istim ovim novinama. I za kraj, ne mislim da dajemo nadu u izbore, mi smo nadu već dali tako što smo Siniši Malom izbrisali „dr“ ispred imena.

Pokazali smo da ljudima nužno ne trebaju „lideri“, već da sami mogu mnogo da urade, pokazali smo da naša deca mogu, da Srbija može.

Autorka je članica Pokreta Jedan od pet miliona


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

May 31, 2020