fbpx

Najavljenom prodajom Zlatare Majdanpek aktuelni režim sprovodi poslednje korake svoje prljave agende, a to je prodaja celog jednog regiona naše zemlje i stavljanja Istočne Srbije u privatne ruke.

Nakon što je režim Srpske napredne stranke kroz navodno strateško partnerstvo kineskoj kompaniji Ziđin prodao ne samo rudarski basen, već uz to poklonio i svu imovinu rudnika, uključujući i rudarske stanove, njive, objekte, danas se nastavlja i finalna rasprodaja simbola istočne Srbije. I to po dobro utvrđenom receptu: sistematsko uništavanje Zlatare, obezvređivanje, blokiranje računa, proglašavanje stečaja, a onda “prodaja” za sitniš, i to ljudima iz vlasti ili bliskima vlasti.

Pokret “1 od 5 miliona” pita predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića šta se desilo sa njegovim obećanjima da će država ponovo pokrenuti proizvodnju u Zlatari Majdanpek. On je ovo Majdanpečanima obećavao uoči izbora 2014. godine. Samo dve godine nakon toga Zlatara je gurnuta u stečaj, a preko 200 porodica ostalo je bez hleba na stolu.

Podsećamo i da je Zlatara Majdanpek simbol partijskog pljačkanja Srbije koje se odvija već tri decenije, a naprednjačka vlast ga je usavršila: preko onoga kada je, po svedočenju radnika, početkom 2000-ih visoki državni funkcioner usred noći upadao u Zlataru i iznosio zlatne poluge, pa do danas kada se i poslednji grumen zlata otima građanima i stavlja u džepove režimlija i njihovih partnera. Pokret “1 od 5 miliona” upozorava kompletnu javnost da ono što se danas radi u istočnoj Srbiji, i kroz rudnik i kroz Zlataru, jeste scenario koji spremaju za celu Srbiju. Tome se solidarno moramo suprotstaviti svi – u suprotnom, postaćemo stranci u sopstvenoj zemlji.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

August 27, 2021