fbpx

Srpska napredna stranka 48 sati nakon protesta podrške tužiteljkama i dalje nema odgovor na zahteve protesta. Pokret #1od5miliona podržava advokate, tužioce i sudije u nameri da radikalizuju protest ukoliko zahtevi protesta ne budu ispunjeni.

Podsetimo, Pokret #1od5miliona pružio je podršku hrabrim tužiteljkama na protestu ispred Vlade Srbije. Iako je protest nastao kao reakcija na njihovu smenu nakon što su pokrenule postupak protiv štićenika Srpske napredne stranke, ovo može biti početak buđenja struke koju mašina vlasti melje već deceniju – pravosuđa.

Nakon 48 sati od postavljanja zahteva da se smene Nenad Stefanović, njegova zamenica Brankica Marić i Vrhovna tužiteljka Zagorka Dolovac, kao i da se poništi odluka o smeni tužiteljki Bojane Savović i Jasmine Paunović, vlast je odlučila da i ovaj put prećuti svoja nedela i afere i nastavi da ignoriše hiljade građana koji su bili na ulici.

Kopredsednik Pokreta #1od5miliona Moma Kovačević je nakon protesta naglasio da se na protestu pojavio veliki broj sudija, tužilaca i advokata kao i profesora i da je to dobar znak što se pravna struka digla na noge, ali i da to znači da je Vučić doterao cara do duvara i da su marionete Srpske napredne stranke u tužilaštvu smenom tužiteljki potvrdili svaku sumnju da rade na rušenju te institucije.

Napominjemo da je ova vlast dozvolila da Zagorka Dolovac duže od decenije urušava čitavu granu vlasti, a samim tim i državu.

Pokret #1od5miliona podseća da sat otkucava i da je krajnji rok za ispunjenje zahteva za 3 dana, a ukoliko u tom periodu ne vidimo reakciju vlasti, podržavamo radikalizaciju protesta i pozivamo sve građane koji su 60 subota u 100 gradova šetali sa nama da urade isto i ne dozvole vlasti da slome poslednju nadu za institucije u našoj zemlji – pojedince koji imaju integritet.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

March 5, 2023