fbpx

Pošto dnevni list Politika nije u celosti preneo odgovor Valentine Reković na pitanje koje su postavili, prenosimo ga mi u nastavku.


POLITIKA: Da li 1 od 5 miliona vidi sebe u koaliciji sa evropskim partijama i pokretima?

Valentina Reković: Pokret „1 od 5 miliona“ je već u koaliciji, ali sa građanima – onima koji se bore za konačnu promenu nakaradnog sistema u kojem živimo već decenijama. I pozivamo građane da nastave da nam se priključuju u što većem broju kako bismo zajedno uradili ono što političari nisu uspeli.

Nikakve druge koalicije nas ne zanimaju jer bi to značilo izdaju onoga za šta se borimo. A, ponavljam, borimo se za promenu sistema, sistema koji jedni te isti ljudi, pa i ovi koje pominjete, održavaju. Malo su vlast, malo su opozicija, pa bi opet da budu vlast… menjaju formu, odela i etikete, a suštinu koja bi Srbiji donela promenu – ne. Od njih smo se naslušali i slobode i demokratije i pravde. Pa šta ste radili sve ove godine? Kako nam se desila mafijaška vlast Aleksandra Vučića i kako to on nesmetano uništava Srbiju već osam godina? Šta ste uradili da to sprečite? Očigledno ništa.

Nemamo više vremena da slušamo prazne priče, niti luksuz da ponovo eksperimentišemo sa ljudima koji su svoju šansu prokockali.

Upravo zbog iznuđenih, kao i podmenutih koalicija, menjanja odela, kamufliranja iza novih imena, ljudi više ne znaju za koga glasaju i zato iste političare gledamo već 30 godina. Dok se ne izmaknu unazad i šansu daju novim ljudima unutar svojih organizacija, ljudima koji imaju snage da menjaju sistem a ne da mu asistiraju, o koalicijama sa njima ne razmišljamo.

Naglašavam: mi jesmo za evropske vrednosti i jesmo za širenje fronta kako bi se te vrednosti osnažile u Srbiji. Ali ako ne vodimo računa o tome ko je u svakoj liniji fronta, onda ni bitka neće biti pobedonosna.


Prijavite se na naš njuzleter:

Želiš da pomogneš #1od5miliona? Doniraj.

February 28, 2020